Üzleti tippek

Badacsony kártya: kedvezmények a vendégeknek

Badacsony kártya néven a vendégeknek különböző kedvezményeket nyújtó szolgáltatást nyújt a nyár elejétől Badacsonytomaj önkormányzata; a turistákat hosszabb ott-tartózkodásra ösztönző és a visszatérő vendégkör bővítését szolgáló kártyának máris nagy a sikere – tudta meg az MTI Rédl Istvánnétől, a helyi Tourinform Iroda vezetőjétől.

A Badacsonyban legalább három napig megszálló vendégek a kártya birtokában ingyen használhatják a település három fövenyfürdőjét – a tomajit, a badacsonyit és az úgynevezett Bányász strandot -, 18 vendéglőben 10-20 százalék árkedvezményt kapnak, egy virág- és ajándékboltban 10 százalékkal olcsóbban vásárolhatnak, ugyanekkora kedvezményt kapnak a helyi autóbuszjáratokon és a tóparti teniszpálya bérlésekor.

A közigazgatásilag Badacsonytomajhoz tartozó Badacsonyörs sátortábora előtti parkolót pedig ingyen vehetik igénybe.

A Badacsony kártyát a szállásadók szerezhetik be vendégeiknek a tomaji önkormányzatnál, vagy a badacsonyi idegenforgalmi irodánál.

Rédl Istvánné beszámolt arról is: a Badacsony kártyához hasonló kedvezményt nyújt Keszthely és Almádi is.

A térség turisztikai vezetői a közelmúltban egy badacsonylábdihegyi idegenforgalmi rendezvényen a Badacsony kártyához hasonló kedvezményeket nyújtó Balaton kártya megjelenését ígérték 2005-re – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik