Üzleti tippek

Pályázat új munkahely létesítésére

A foglalkoztatáspolitikai tárca az idénre szánt hárommilliárdon felül további 1,3 milliárd forintnyi támogatást ad új munkahelyek létrehozására. A pénzből ezerháromszáz állás létesülhet.

Új munkahelyek létrehozására az év végéig további 1,3 milliárd forintot nyerhetnek el pályázaton a cégek – jelentette be csütörtöki tájékoztatóján Burány Sándor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter.

A forint ingadozási sávjának 2,26 százalékos eltolásával javult a magyar cégek versenyképessége, amelynek végeredményben a munkavállalók lesznek a nyertesei – tette hozzá. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a forint ingadozási sávjának eltolása nem veszélyezteti a nyugdíjak reálértékét, nem lévén a gazdaságban komoly inflációs nyomás.

Ezerháromszáz új munkahelyhez létesülhet

A miniszter bejelentette, hogy az új munkahelyek létrehozására kiírt idei hárommilliárd forintos pályázati keretet – amelyben jelenleg már csak néhány százmillió forint van – a Munkaerőpiaci Alapból 1,3 milliárd forinttal feltöltik. Egy új munkahelyre maximum egymillió forintnyi támogatás nyerhető el, így a pénz legalább 1 300 új munkahelyet teremt – fogalmazott Burány Sándor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik