Üzleti tippek

Györökön rendezik az első balatoni kerékpáros fesztivál

A Balaton első kerékpáros fesztiválját rendezi meg a tó délnyugati sarkában fekvő Balatonszentgyörgy önkormányzata, a négynapos rendezvénysorozat pénteken kezdődött el.

Nagy Lajos, Balatonszentgyörgy polgármestere elmondta, a mintegy 200 kilométer hosszú Balaton-körüli kerékpárút Kis-Balaton környéki szakasza iránt megnövekedett érdeklődés hatására szervezték meg a turisztikai tanácskozást, a biciklis kirándulásokat, sport- és művelődési rendezvényeket kínáló eseménysorozatot.

“A hagyományos falunapokon eddig is rendeztünk kerékpáros kirándulásokat a Kis-Balaton körül; a mind több embert vonzó bicajozás adta tavaly az ötletet, hogy megszervezzük a Balaton első kerékpáros fesztiválját” – mondta a polgármester.

Három kerékpáros kirándulás indul pünkösdkor Balatonszentgyörgyről: vasárnap vágnak neki a több mint 200 kilométeres tó-körüli útnak a kétnapos túra résztvevői, valamint a magyar tenger nyugati öblét körbekerekező, a tavon Badacsony és Fonyód közt hajóval átkelő csapat tagjai; pünkösd hétfőn a Kis-Balatont megkerülő útra várják a szervezők a kerékpárosokat.

A kis-balatoni körút különlegessége, hogy az erre a kirándulásra vállalkozók a Balaton-felvidéki Nemzeti Park olyan szigorúan védett területeit ismerhetik meg, ahova egyébként tilos a belépés.

Nagy Lajos elmondta: az 1.700 lakosú faluból és a környékről háromszázan jelentkeztek előzetesen a három tó-kerülő kerékpár-útra; mindhárom fesztivál-túra a Gulya Csárdától vág neki az útnak.

A térség természeti szépségeit bemutató fényképtárlat pénteki megnyitását és az első napon megrendezett szakmai fórumot követően szombaton a hagyományos falunap és a kis-balatoni évadnyitó eseménysorozata várja az érdeklődőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik