Üzleti tippek

ISPA-start Hajdú-Bihar megyében

admin
admin

2003. 06. 05. 00:00

Tucatnyi, szennyvízkezeléssel kapcsolatos, esetenként több tíz milliárd forint értékű zöldberuházás végrehajtását tervezi a környezetvédelmi tárca az EU kohéziós alapjának támogatásából. Az ISPA előcsatlakozási alapból korábban elnyert pályázati pénz felhasználásával az első beruházás egy-két héten belül kezdődik meg Hajdú-Bihar megyében.

Budapesten, valamint tizenkilenc vidéki helyszínen valósulhatnak meg az első környezetvédelmi beruházások az EU kohéziós alapjának támogatásával. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban (KVM) összesen 12 szennyvízkezelési, 2 ivóvíz-minőségi, 5 hulladékgazdálkodási és egy kármentesítési projekt előkészítése kezdődött meg, amelyek kivitelezése – kedvező brüsszeli döntés esetén – már nem az előcsatlakozási alapok, hanem az EU kohéziós alapjának (társ)finanszírozásával valósulhat meg. Mint Becker László, a KVM főosztályvezetője kérdésünkre elmondta: a pályázatok előkészítését segíti, hogy néhány napja Brüsszel mintegy 7 millió euró támogatást ítélt meg Magyarország számára a projektek terveinek kidolgozására.

A Brüsszelbe benyújtandó projektjavaslatok listájáról a környezetvédelmi tárca hoz döntést. A pályázati anyagok végleges kidolgozása a brüsszeli jóváhagyást követően kezdődhet meg.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.