Üzleti tippek

Módosíttatná a kamarai törvényt az MKIK

admin
admin

2003. 05. 30. 00:00

A kamarai rendszer megerősítésének első lépése a nagyobb szerepvállalás a szakképzésben. Ez azt jelzi a befektetőknek, hogy a szakképzés közelebb kerül a gazdasághoz – hangsúlyozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a kamara pénteki küldöttgyűlésén. Az MKIK elnöke utalt arra, hogy Magyarország európai uniós csatlakozása kapcsán ki kell építeni a közösségéhez hasonló működési rendszert, és ebbe beletartozik a jelenlegi kamarai rendszer erősítése is. Az MKIK küldöttgyűlése határozatot fogadott el arról, hogy szükségesnek tartják a kamarai törvény módosítását a kormánnyal kötött megállapodás mentén.

A küldöttgyűlésen Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara küldöttei kérték, hogy az MKIK kezdeményezzen tárgyalásokat a nem lakáscélú helyiségekkel kapcsolatos jogszabályról. A BKIK küldöttei felvetették, hogy 2004. január elsejétől az önkormányzatok, mint tulajdonosok felmondhatják minden indok és kártalanítás nélkül a határozatlan időre szóló bérleti szerződést. Ez sok kereskedőt, szolgáltatót kiszolgáltatott helyzetbe hoz, és lehetetlenné teszi az ilyen bérleményben működő vállalkozások esetében a hosszú távú, kiszámítható gazdálkodást. A BKIK kezdeményezéseiről a küldöttgyűlés nem szavazott, mert a téma nem szerepelt a meghirdetett napirendi pontok között.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Budapest, 2017. április 17.
Kulka János színművész egy jelenetben Ujj Mészáros Károly rendező X. című skandináv típusú krimije forgatásán Budapesten 2017. április 13-án. A Magyar Nemzeti Filmalap 489 millió forinttal támogatja a thrillert, amely várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.