Üzleti tippek

Kiemelkedõ szerep a környezetvédelemnek

Medgyessy Péter szerint az épülõ, modern, európai Magyar Köztársaságban kiemelkedõ szerep jut a környezetvédelemnek. A miniszterelnök errõl a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban beszélt, ahol a tárca május 19-én hivatalba lépett miniszterével, Persányi Miklóssal és a minisztérium vezetõivel találkozott.

A miniszterelnök szólt arról is, hogy a következõ évek egyik központi kérdése lesz a fenntartható fejlõdés biztosítása, amelyhez elengedhetetlen a környezettudatos szemlélet, és kiemelte a környezetvédelmi tárca felelõsségét is.

Az Európai Unió a miniszterelnök szerint nem csak gazdasági érdekközösség, de az értékek közösségét is jelenti. Ezek közé az értékek közé tartozik a környezetvédelem, a környezetért felelõs gondolkodás. Medgyessy Péter azt kérte: a tárca tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a magyar emberek, a családok gondolkodását is áthassák ezek az értékek, az ebben értelemben vett európaiság. A miniszterelnök megerõsítette, hogy a környezetvédõ szemléletet a kormány is beépíti a munkájába.

Persányi Miklóst, környezetvédelmi és vízügyi miniszter is azt hangsúlyozta, hogy a környezetvédelem ügyének át kell hatnia az egész gazdaságot, és ehhez egységes kormányzati fellépésre van szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik