Üzleti tippek

Kiemelkedõ szerep a környezetvédelemnek

admin
admin

2003. 05. 27. 00:00

Medgyessy Péter szerint az épülõ, modern, európai Magyar Köztársaságban kiemelkedõ szerep jut a környezetvédelemnek. A miniszterelnök errõl a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban beszélt, ahol a tárca május 19-én hivatalba lépett miniszterével, Persányi Miklóssal és a minisztérium vezetõivel találkozott.

A miniszterelnök szólt arról is, hogy a következõ évek egyik központi kérdése lesz a fenntartható fejlõdés biztosítása, amelyhez elengedhetetlen a környezettudatos szemlélet, és kiemelte a környezetvédelmi tárca felelõsségét is.

Az Európai Unió a miniszterelnök szerint nem csak gazdasági érdekközösség, de az értékek közösségét is jelenti. Ezek közé az értékek közé tartozik a környezetvédelem, a környezetért felelõs gondolkodás. Medgyessy Péter azt kérte: a tárca tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a magyar emberek, a családok gondolkodását is áthassák ezek az értékek, az ebben értelemben vett európaiság. A miniszterelnök megerõsítette, hogy a környezetvédõ szemléletet a kormány is beépíti a munkájába.

Persányi Miklóst, környezetvédelmi és vízügyi miniszter is azt hangsúlyozta, hogy a környezetvédelem ügyének át kell hatnia az egész gazdaságot, és ehhez egységes kormányzati fellépésre van szükség.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2018. február 27.
Simonka György, a Fidesz Békés megye 4-es választókerületi, orosházi országgyûlési képviselõje beszédet mond a Linamar Hungary Zrt. beruházását bejelentõ sajtótájékoztatóján a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) fõvárosi székházában 2018. február 27-én. A kanadai hátterû Linamar 8,64 milliárd forintos beruházásával három vidéki helyszínen összesen kétszáz új munkahelyet teremt, ebbõl 119-et Orosházán, 71-et Békéscsabán és tízet Gyöngyösön. A kormány 1,55 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatást biztosít a részben autóipari, részben általános gépipari vállalat fejlesztéséhez.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.