Üzleti tippek

Nyár előtt megszületik az új biztosítási törvény

Az újbiztosítási törvényt nagy valószínűség még a nyári szünet előtt elfogadja a parlament – mondta Kiss Péter kancelláriaminiszter a Signal Biztosító fennállásának 10 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen hétfőn Budapesten.

Kiss Péter elmondta, hogy a biztosítási törvényt három okból kell módosítani: egyrészt az európai uniós csatlakozás kapcsán szükséges jogharmonizáció miatt, másrészt pedig azért, hogy az új törvény választ adjon az új kihívásokra. Harmadik okként a pénzügyi szolgáltatások felügyeletének összehangolását említette.

A miniszter aláhúzta: a kormány szándéka az, hogy továbbfejlődjön a magyar biztosítási piac. Magyarországon jelenleg 13 millió biztosítási szerződés van érvényben. – A lakosság számát tekintve ez nem rossz arány, ám elmarad az uniós átlagtól – mondta Kiss Péter hozzátéve, hogy ha a biztosítók nem is nevezhetők a gazdaság motorjának, azért nagyon fontos szerepet játszanak a fejlődésében.

Emlékeztetett arra, hogy biztosítási piac Magyarországon a nyolcvanas évek második felében kezdett el fejlődni, amikor megszűnt az állami biztosítás monopóliuma. A kilencvenes évek közepére a piac teljesen kifejlődött és konszolidálódott, anélkül, hogy különösebb állami pénzekre lett volna ehhez szükség. Hozzátette: a biztosítási piac fejlődésére jellemző, hogy mára az itt szereplő társaságok váltak az egyik legnagyobb befektetővé. A Signal Biztosítóról szólva elmondta, hogy a cég az egyik legdinamikusabb szereplője a piacnak, amit bizonyít az is, hogy az átlagnál jobban tudja növelni díjbevételét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik