Üzleti tippek

Bővűl a hitelpiac

admin
admin

2003. 05. 26. 00:00

A banki ügyfelek 14 százaléka rendelkezett banki hitelszerződéssel tavaly, megegyezően a két évvel korábbival, a hitelpiac azonban bővült, egy ügyfél ugyanis többféle hitelt vett igénybe.

A GfK Piackutató Intézet nyilvánosságra hozott felmérése megállapítja, hogy növekszik a meghatározott célra banki hitelt vagy kölcsönt felvevők száma. Lakás céljára felvett hitelt törleszt a bankok ügyfeleinek 7-, áruvásárlásit pedig 5 százaléka. Személyi kölcsönszerződéssel 4 százalék rendelkezik. Ezzel szemben 2000-ben lakáshitellel a válaszadók 6 százaléka, áruvásárlási kölcsönnel 3 százalékuk, személyi kölcsönnel pedig 2 százalékuk rendelkezett. Növekedett a folyószámla túllépésére vonatkozó szerződések száma is. A három évvel ezelőtti 3 százalékkal szemben tavaly már a válaszadók 6 százaléka kötött ilyen értelmű szerződést, különösen a vállalkozók és vezető beosztásúak, illetve a 200 ezer forintnál nagyobb nettó jövedelemmel rendelkezők.

Forint alapú hitelkártya a megkérdezettek 2 százalékának tulajdonában volt tavaly, azonosan a két évvel korábbival. Idén megjelent a statisztikában a pénzintézettekkel kötött autós részletfizetési szerződés is, 1 százalékos részaránnyal. A felnőtt lakosság kétharmada ügyfele valamelyik banknak. Arányuk ugyanúgy 65 százalék, mint két évvel ezelőtt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Quadrangular pieces of soap of various colors displayed on newsprint paper grouped by colors
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.