Üzleti tippek

Vásárközpont épül Pécsett

Pécsett, az úgy nevezett Megyeri udvar és környezete mintegy 300 000 m˛-es területén a város szempontjából kulcsfontosságú fejlesztés veszi kezdetét a közeljövőben. A több ütemben megvalósítandó multifunkcionális vásárközpont a már meglévő létesítményeket hasznosítva, azokat felújítva, átalakítva, s új, könnyűszerkezetű épületekkel kiegészítve, látványos építészeti megoldásokkal és sok rendezvénnyel várja látogatóit várhatóan a jövő évtől.

A beruházás főkoordinátora, a Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő Rt. a szükséges pénzeszközöket saját forrásból, illetve állami támogatásból teremti elő. A rendezvényközpont fantasztikusan gazdag, fegyelmezett térstruktúrájú, különleges, papírvékony hártya látszatát keltő nagy fesztávolságú sátorszerkezet alatt foglal majd helyet számos – már meglévő, de új funkciót kapó – irodaépületet, ipari csarnokot, raktárt egységbe szervezve.

A sátoregyüttes felépítésének első ütemében az úgynevezett kongresszusi központot alakítjá ki, 2000 fő befogadására alkalmas konferenciateremmel, plenáris üléstermekkel, kiszolgálóegységekkel. A beruházás következő szakaszában a Pécs Expo teljes igényét lefedő, 6300 m2-es csarnok épül látványos, hangulatos építészeti elemekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik