Üzleti tippek

Siófoki fürdőház épül az idegenforgalmi arculatváltás jegyében

Az idegenforgalmi arculatváltás jegyében 1,5 milliárd forint befektetésével tervezik megépíteni Siófokon a Városi Fürdőházat és Gyógyközpontot; a beruházás megvalósításához szükséges pénz felét pályázat útján, központi támogatásból kívánja biztosítani a város – hangzott el hétfőn a Balatonfüreden rendezett befektetési konferencián.

Török Péter, a Termofok Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, a siófoki idegenforgalmi kínálat átrendezéseként – a zajos tóparti diszkózásra építő tömegturizmus helyett, illetve mellett – az igényesebb vendégeket kiszolgáló, egész évben melegvizű medencéket és élményfürdőt is kínáló négy-öt csillagos szállodák kiépítését támogatja a város.

Siófok régi vágya az idény meghosszabbítása, ezt szolgálja a jelenlegi szállodaépítés; három hotel négycsillagossá való átépítése folyamatban van és mindegyik hasznosítja majd a nagyberényi hévizet. A melegvizű fedett medencéket is kínáló városi fürdőház pedig versenytársa lehet az ország nagy múltú termálfürdőinek – tette hozzá.

Török Péter elmondta: a labdarugó-pálya helyén 3.700 négyzetméter alapterületen szeretnék megépíteni a fürdőházat, amely a nagyberényi hévíz hasznosításával nem gyógyfürdő, hanem az egészséges kikapcsolódást szolgáló élmény- és termálstrand lesz.

Az elképzelés szerint télen-nyáron nyitva tartó létesítményben 1.000 négyzetméteres vízfelület várja majd a vendégeket.

A Siófok szomszédságában, Nagyberényben lévő hévíz-kúttól acéltartályokban szállítják a szállodák medencéibe az 56 C fokos melegvizet, amely az utaztatástól mindössze 2 fokkal lesz hidegebb. Az átadás előtt álló, négycsillagossá átépített Vértes Szállóban jelenleg a próbaüzem folyik, itt már melegvizes medence is várja a vendégeket.

A füredi tanácskozáson több más példaértékű befektetési tervet is megismerhettek a résztvevők, hogy ötleteket kapjanak saját elképzeléseik kidolgozására, a különböző hazai és európai pályázatokon való sikeres szereplés megalapozására.

Kovács Miklós, a Magyar Turizmus Rt. balatoni irodájának az igazgatója elmondta, a Nemzeti Fejlesztési Tervhez kapcsolódás lehetőségeit keresve föltárni igyekeznek a térség befektetési lehetőségeit.

A társaság tudomása szerint a Balaton Régióban 7 egészturisztikai beruházás, 3 gyógyszálló-építés, 13 golf-pálya létesítés, 4 üdülőfalu, 1 élménypark, 3 konferencia-központ kialakítás, 3 repülőtér fejlesztés, 5 vár-helyreállítás van folyamatban, 10 településen pedig újabb vitorlás-kikötők létesítésére készülnek.

Két helyen – a Zánkai Üdülőfaluban és az Aliga Szállóban – átfogó, többmilliárd forint értékű fejlesztést terveznek.

Ősszel a balatoni fejlesztési tervek készítői számára a Magyar Turizmus Rt. már befektetőket is tud ajánlani és tanácskozást szervez a lehetőségek megismertetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik