Üzleti tippek

Szolgáltató irodák az uniós támogatások megszerzéséért

admin
admin

2003. 05. 13. 00:00

Növelni kell a kistérségek anyagi eszközeit, hogy ezek képesek legyenek a csatlakozás után az uniós forrásokra pályázni – közölte Nagy Sándor államtitkár egy keddi konferencia megnyitóján. A kormány létrehozná a nagyváros és környéke kategóriát is, hogy a fejlesztési források pályázatain együtt indulhassanak.

A területfejlesztési törvény módosításának koncepciója erősíti a kistérségi és a regionális fejlesztési szinteket – mondta Nagy Sándor politikai államtitkár. A Sikeres kistérségi munkaszervezetek a területfejlesztésben című keddi budapesti konferencia megnyitóján Nagy Sándor elmondta: a regionális szint erősítése egyebek mellett azt jelenti, hogy érdemi fejlesztési forrást decentralizálnak erre a területre. A kistérségi fejlesztési szint új szereplőként jelenne meg a területfejlesztésben. A törvény módosítását követően kistérségi területfejlesztési tanácsok jönnének létre, amelyek fejlesztési forrásokkal rendelkeznek majd, hogy a helyi fejlesztési ügyekben dönteni tudjanak.

Iroda szakértőkkel

Nagy Sándor szólt arról, hogy a régiók megerősítése azért is fontos, hogy a későbbiekben önállóan tudjanak pályázni közösségi forrásokra. A regionális fejlesztési tanácsokban csökkenne az állami többség, és azoknak a minisztériumoknak a részvétele lenne indokolt, amelyek érintettek az operatív fejlesztési programokban.

A kistérségekkel kapcsolatosan Nagy Sándor elmondta, hogy a kistérségekben munkaszervezet, azaz kistérségi szolgáltató iroda jönne létre, hogy legyen szakértői háttere a kistérségben folyó területfejlesztésnek.

Nagyváros és környéke

Az államtitkár a konferencia megnyitójában utalt arra, hogy a törvény módosításával létrehoznák a nagyváros és környéke kategóriát, hogy a fejlesztési források pályázatain egy kategóriában indulhassanak.

Nagy Sándor közölte, a területfejlesztési törvény módosításával egyidőben több országgyűlési határozatot is szeretnének elfogadtatni. Az egyik a térségi lehatárolás szabályozásáról, a másik pedig a területfejlesztési támogatásról szólna.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.