Üzleti tippek

Jelentős hitelprogram a kis- és középvállalkozóknak is

A Magyar Fejlesztési Bank Rt. (MFB) 2004 december végéig mintegy 245-250 milliárd forintot kitevő hitelprogramot kíván lebonyolítani a gazdaság élénkítésére, köztük a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésének támogatására – mondta a bank pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Erős János vezérigazgató.

Közülük az Európa Technológiai Felzárkóztatási Beruházási hitelprogram 150 milliárd forintos, a kis- és középvállalkozói projektkiegészítő program összességében 50 milliárd forintot kitevő, a regionális infrastruktúra és vállalkozásfejlesztési hitelprogram 15-30 milliárd forintra rúgó, valamint az oktatási és sport, illetve agrárfinanszírozás további 30 milliárd forintot elérő keretet jelent.

A vezérigazgató kiemelte: az Európa hitelprogram ez év májusától igen kedvezően változott annak tükrében, hogy a kormány árfolyamgaranciát vállal a kis- és közepes vállalkozások hitelezését segítő forrásgyűjtéshez, ezt az MFB-ről szóló, a parlament által a napokban elfogadott törvény is rögzíti. Ennek révén a kis- és közepes vállalkozóknak nyújtott hitelek maximális kamata 6-6,5 százalék lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik