Üzleti tippek

Támogatás a korszerűbb gépek beszerzéséhez

Sok vállalkozó arra kíváncsi, hogy eszközvásárláshoz, drágább szerszámgépek beszerzéséhez milyen támogatást igényelhet. Ezek igénybevételéhez tisztában kell lenni néhány feltétellel.

Amennyiben a pályázó mikrovállalkozás új és korszerűbb gépek beszerzését tervezi, az idei pályázatok közül kettőt érdemes alaposabban szemügyre vennie. Az SZVP-2003-1 kódjelű pályázat a feldolgozóiparban működő mikro- és kisvállalkozások modernizációját és technológiai fejlesztését szolgáló beruházásokat támogatja. Az SZVP-2003-9 kódjelű kiírás pedig kamattámogatás révén segíti a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseit.

Ami az általános pályázati tudnivalókat illeti, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) 2003-ban kis- és középvállalkozások támogatására kilenc pályázatot hirdetett meg. A pályázati felhívást, valamint a hozzá kapcsolódó formanyomtatványt és útmutatót a pályázni kívánó vállalkozások letölthetik a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapjáról (www.gkm.hu). Ezenkívül a vállalkozók a pályázatokkal kapcsolatban kék számon (06-40-630-530) keresztül is kérhetnek felvilágosítást.

A pályázatok elkészítésében jelentős segítséget nyújt a pályázati útmutató. A beadott pályázatok elsősorban a formai szempontoknak kell hogy megfeleljenek. A pályázati útmutató részletesen bemutatja azokat a dokumentumokat és feltételeket, amelyek nem megfelelő benyújtása és teljesítése esetén kizárják a pályázatot az elbírálásból. A pályázat tartalmi részének elkészítésekor érdemes nagy hangsúlyt fektetni annak kellő fokú kidolgozottságára. Amennyiben ez nem áll fenn, a pályázó tartalmi hiánypótlásra is felszólítható. A pályázatok értékelése pontozásos szempontrendszeren alapszik. Az egyes szempontok a pályázati útmutatóban megtalálhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik