Üzleti tippek

2004 eMagyarország pont 2004. május elsejéig

Kovács Kálmán, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium vezetője kedden a Csongrád megyei Zsombón átadta az első postai eMagyarország pontot. A miniszter szerint 2004. május 1-jéig 2004 kistelepülésen, az idén 400 településen építik ki a nyilvános internet-hozzáférési pontokat.

Az európai uniós csatlakozás idejéig, 2004. május 1-jéig 2004 kistelepülésen hoz létre eMagyarország közösségi internetpontot az Informatikai és Hírközlési Minisztérium – jelentette be a tárca vezetője kedden a Csongrád megyei Zsombón.

Kovács Kálmán a 3 300 lakosú községben felavatta a 30 millió forint ráfordítással, postai beruházásban elkészült új postaépületét és abban átadta az első eMagyarország pontot. A postán kialakított eMagyarország közösségi információs pont ingyenesen használható.

Az eMagyarország pontok olyan nyilvános internet-hozzáférési pontok, amelyek lehetővé teszik, hogy azok számára is elérhetőek legyenek az interneten közzétett információk, akiknek nincs otthoni (vagy munkahelyi, iskolai) hozzáférésük.

A közösségi internet-hozzáférések rendszerének fejlesztésére mintegy 3,5 milliárd forintot irányozott elő erre az évre a minisztérium, ez az összeg tartalmazza az úgynevezett közháló-program támogatását is.

Kovács Kálmán szerint az idén 400 településen építik ki a korszerű információs rendszert. A tárca pályázati úton eddig összesen 1 milliárd forint költséggel 753 önkormányzat részére tette lehetővé a közösségi hozzáférés kialakítását. A miniszter szerint nem szükséges minden településen új épületet létrehozni a közösségi hozzáférési pontoknak, azokat a meglévő szolgáltatásokhoz kell telepíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik