Üzleti tippek

Pályázat a kulturális javak digitalizálására

admin

2003. 05. 05. 00:00

Az informatikai minisztérium vállalatirányítási rendszerek kifejlesztésére és kulturális értékek digitalizálására írt ki pályázatot hétfőn. A tárca egyenként 400 millió forintot szán a pályázatokra.

A “Vállalatirányítási szoftverek közepes méretű vállalkozásoknak” című pályázat célja, hogy javítsa a kis- és középvállalkozások versenyképességét a hazai és a nemzetközi piacokon; erősítse a magyar gazdaság nemzetközi e-gazdasághoz való csatlakozását, valamint biztosítsa a korszerű vállalatirányítási hátteret az EU csatlakozás után előálló, megváltozott gazdasági, szabályozási és piaci körülményekhez. A pályázatokat május 15-e után folyamatosan lehet benyújtani, a nyertesek között 400 millió forintot oszt szét a tárca.

A “Kulturális kincseink digitalizálása” című pályázat azért indul, hogy megmentsék, majd később a nagyközönség számára is hozzáférhetővé tegyék a pusztuló adathordozókon tárolt kulturális javakat. Pályázni lehet kulturális javak és dokumentumok, képi vagy szöveges emlékek, hangfelvételek, álló- és mozgóképek digitalizálását célzó pályázatokkal. A pályázat keretösszege szintén 400 millió forint, a leadási határidő június 16.

Információk a pályázatról: www.ihm.hu


vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(Original Caption) Supporting the U.S. Army northern area command's March of Dimes is Private Nick Clooney, brother of singer Rosemary Clooney. He is a disc jockey for the Armed Forces network "Platter Parade," broadcast yearly in support of the campaign to raise funds for the fight against infantile paralysis.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.