Üzleti tippek

Jön az euró

admin
admin

2003. 04. 25. 00:00

Az euró bevezetésére a pénzügyminiszter 2007–2009 között lát lehetőséget. Ennek menetrendjéről a kormánynak a jegybankkal közösen második félévben kell döntenie.

A csatlakozás kapcsán megállapodást kell kötni az Európai Központi Bankkal arról, hogy Magyarország ténylegesen milyen időponttól alkalmazza majd az EU árfolyamrendszerét, az úgynevezett ERM-II.-t. A pénzügyminiszter hangoztatta: a tagjelölt országok közül már most Magyarország „szimulálja” a legjobban az ERM-II.-t, így nem lesz nehéz a hivatalos átállás. Előírás az, hogy az eurózónába belépő országoknak először két évig az ERM-II.-t kell alkalmaznia, mielőtt nemzeti valutáját felváltja az euróval, azaz belép az euróövezetbe.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.