Üzleti tippek

Terták Ádám

A csapatjátékos








Terták Ádám 1

Eredmények

• Erős versenyhelyzetben stabilan növekvő árbevétel az Ernst & Young Kft.-nél
• A regionális társaság vezérigazgató-helyettesi posztja

Terták Ádám 1
Terták Ádám 3

Semmilyen klikkesedést, belső politizálást nem tűr az Ernst & Young Kft.-nél Terták Ádám. “Bár ez szigorúan hangzik, bizalom a hozadéka” – vallja a vezérigazgató, aki egyben partnere, résztulajdonosa is a cégnek. Mint mondja, az utóbbi 13 évben, amióta a cég Magyarországon működik és azt vezeti, nem biztos, hogy mindig a legátgondoltabb üzleti döntést hozta, ám a munkatársai sohasem faroltak ki mögüle. Hisz a jól megválasztott és “kinevelt” csapat erejében, ugyanis mi mást is adna el egy könyvvizsgáló, mint tudást és bizalmat. Azt pedig, hogy e vezetői szemlélet bevált, a cég folyamatos növekedése mellett az is jelzi, hogy gyakran szerveznek olyan jó hangulatú programokat, ahol a társaságtól megvált – és éppen nem a konkurenciánál dolgozó – munkatársakkal találkoznak újból.

Terták Ádám sokat köszönhet az inspiráló családi háttérnek, még ha a szülei nem is mindig tudták, pontosan mivel motiválták gyermeküket. “Angolul például egy édesapámtól kapott Beatles-lemez nyomán tanultam meg” – mondja a vezérigazgató, aki később a nyelvtudásával a Harvard Business School padjaiban sem jött zavarba.

Reggel a munkahelyén kevesen előzik meg, napi 14-16 órát dolgozik. Mint mondja, ez a menetrend még mindig kíméletesebb, mint annak idején három műszakos munkahely mellett tanulni. Úgy véli, 6-7 év múlva azért visszavesz a tempóból, ám a munkát nem tudná abbahagyni. Példaképe ebben is korcsolyabajnok édesapja, aki egészen a haláláig dolgozott. Ebben az új életszakaszban vezetési tapasztalatait adná majd tanácsadóként – coachként – szívesen tovább. Mindenesetre a magyarországi Ernst & Young Kft. dolgaiból már most is többet hagy a munkatársaira, mint korábban. Minthogy a cég a régióban egyesült, s Terták Ádám a kibővült társaság vezérigazgató-helyettese lett, ideje jelentős részét már öt ország ügyei emésztik. Amire azonban bizton áldoz, az a civil segítségnyújtás. Mint mondja, körülményei szerencsésen alakultak, így megteheti, hogy akit lehet, kisegít hátrányos helyzetéből. Nyári külföldi nyelvtanfolyamot finanszírozott éveken át egy-egy ifjúnak, több jótékonysági alapítványnál pedig – köztük a United Way Segítő Erő, az AmCham, a Transparency International, a Rotary Club helyi szervezeténél – most is vállal feladatot és tisztséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik