Üzleti tippek

Terták Ádám

A csapatjátékos
Terták Ádám 1Eredmények

• Erős versenyhelyzetben stabilan növekvő árbevétel az Ernst & Young Kft.-nél
• A regionális társaság vezérigazgató-helyettesi posztja

Terták Ádám 1
Terták Ádám 3

Semmilyen klikkesedést, belső politizálást nem tűr az Ernst & Young Kft.-nél Terták Ádám. “Bár ez szigorúan hangzik, bizalom a hozadéka” – vallja a vezérigazgató, aki egyben partnere, résztulajdonosa is a cégnek. Mint mondja, az utóbbi 13 évben, amióta a cég Magyarországon működik és azt vezeti, nem biztos, hogy mindig a legátgondoltabb üzleti döntést hozta, ám a munkatársai sohasem faroltak ki mögüle. Hisz a jól megválasztott és “kinevelt” csapat erejében, ugyanis mi mást is adna el egy könyvvizsgáló, mint tudást és bizalmat. Azt pedig, hogy e vezetői szemlélet bevált, a cég folyamatos növekedése mellett az is jelzi, hogy gyakran szerveznek olyan jó hangulatú programokat, ahol a társaságtól megvált – és éppen nem a konkurenciánál dolgozó – munkatársakkal találkoznak újból.

Terták Ádám sokat köszönhet az inspiráló családi háttérnek, még ha a szülei nem is mindig tudták, pontosan mivel motiválták gyermeküket. “Angolul például egy édesapámtól kapott Beatles-lemez nyomán tanultam meg” – mondja a vezérigazgató, aki később a nyelvtudásával a Harvard Business School padjaiban sem jött zavarba.

Reggel a munkahelyén kevesen előzik meg, napi 14-16 órát dolgozik. Mint mondja, ez a menetrend még mindig kíméletesebb, mint annak idején három műszakos munkahely mellett tanulni. Úgy véli, 6-7 év múlva azért visszavesz a tempóból, ám a munkát nem tudná abbahagyni. Példaképe ebben is korcsolyabajnok édesapja, aki egészen a haláláig dolgozott. Ebben az új életszakaszban vezetési tapasztalatait adná majd tanácsadóként – coachként – szívesen tovább. Mindenesetre a magyarországi Ernst & Young Kft. dolgaiból már most is többet hagy a munkatársaira, mint korábban. Minthogy a cég a régióban egyesült, s Terták Ádám a kibővült társaság vezérigazgató-helyettese lett, ideje jelentős részét már öt ország ügyei emésztik. Amire azonban bizton áldoz, az a civil segítségnyújtás. Mint mondja, körülményei szerencsésen alakultak, így megteheti, hogy akit lehet, kisegít hátrányos helyzetéből. Nyári külföldi nyelvtanfolyamot finanszírozott éveken át egy-egy ifjúnak, több jótékonysági alapítványnál pedig – köztük a United Way Segítő Erő, az AmCham, a Transparency International, a Rotary Club helyi szervezeténél – most is vállal feladatot és tisztséget.

Ajánlott videó

Vilmos 19 évesen egy kocsmai verekedés során megölt egy rendőrt, aki egyébként egykori osztálytársa és jó barátja is volt. Húsz év börtön után, 2005-ben szabadult, az utcára került, majd a főváros határában egy kunyhóban próbált szerencsét. Történetéről film készült, mi pedig ellátogattunk hozzá, hogy megnézzük, hogyan építtette fel újra az életét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.