Üzleti tippek

Fesztiválhangulat – dixie, blues, drum and bass és etno

A nyár hagyományosan a szabadtéri fesztiválok ideje - a hétvégén kötetlen jó hangulatban blues, dixie, etno, drum and bass, hip hop zene várja az érdeklődöket Paskon, Miskolcon és Sopronban. Szegeden kezdődnek a szabadtéri játékok, Nyírbátorban utcaszínház-fesztivál várja a turistákat.

Paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál: Egyre népszerűbbek azok a többnapos találkozók, ahol a gasztronómia és a hagyományos rock vagy blues muzsika hívei töltik együtt kötetlen jó hangulatban az időt. A hétvégén immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre a paksi fesztivál.

Támogatóik jóvoltából idén igazi világsztárokat sikerült megnyerni a Paksi Atomerőmű sportcsarnokában történő fellépésre – itt lesz Mick Abrahams, a Jethro Tull első gitárosa saját zenekarával, valamint az Animals II., a hatvanas-hetvenes évek sikercsapatának utóda, akik három eredeti taggal lépnek fel. A blues, a jazz és a rock kedvelői más külföldi előadók mellett ismert hazai zenekarok és előadók produkcióját is élvezhetik: várhatóan több tízezres tömegnek muzsikál majd többek között Tátrai Tibor, Török Ádám, Deák Bill Gyula, Takáts Tamás, Ferenczi György, a Kormorán, s nem hiányozhat a sorból a Magyar Atom sem.

Borbarátok figyelem! – Pakson a jó hangulat fokozásáról a Borbarátok Országos Találkozójának résztvevői gondoskodnak: a találkozóra a magyar történelmi borvidékek legjobb pincészetei – Tiffán, Gere, Takler, Hétszőlő, Szent Orbán, Weninger, Légli – fogadták el a meghívást. Ezúttal is lesz főzőverseny, nevezni halászlével, illetve más, bográcsban, szabad tűzön készült étellel lehet.

Fesztiválhangulat – dixie, blues, drum and bass és etno 1 Volt fesztivál: A soproni Lővérek kempingjében tízféle program, 75 zenekar és 30 dj várja az érdeklődőket. A fesztiválra számos világszerte és ismert és elismert produkció érkezik idén. Itt lesz a Szigetről tavaly megismert Freestylers – az angol illetőségű tíztagú breakbandából, ezúttal DJ Jay-Rock, más néven Mad Doctor X tart parádés bemutatót. Mambo Kurt, a német zenebohóc koncertjére tavalyelőtt nem lehetett beférni a Szigeten, most is nagy érdeklődés övezi. Itt lesz a los angelesi Ozomatli (mexikói népzenébe oltott salsa, latin, jazz, ska és hip-hop nem mindennapi ötvözete vérprofi zenészek által), a brit Storm (női drum and bass), Dj. Tomekk német hip-hop szcéna, Bécsből pedig a Sofa Surfers-t várják a rendezők. A Volt Fesztivál honlapja >>

Miskolc – Nemzetközi Dixieland Fesztivál: Hagyományosan július első hétvégéjén gyűlnek össze a műfaj kiváló hazai és külföldi muzsikusai, hogy a házigazda szerepét magára vállaló Benkó Dixieland Band mellett igazi örömzenélést csapjanak. A rendezvény ideje alatt a város terein, kiskocsmáiban és szabadtéri színpadjain is állandóan szól a dixie-muzsika.

Fellépnek a magyar jazz nagyjai: Vukán Trió, Benkó Dixieland Band, Budapest Ragtime Band, Miskolci Dixieland Band, és egy meghívott vendég Franciaországból: Les Haricots Rouges. Szólitsa vendégek: Bontovics Kati, Berki Tamás, Molnár Gyula.

Szegedi szabadtéri játékok: Idén is sok színvonalas előadással, elsősorban musical (Fenyő M. – Tasnádi I.: Made in Hungária, Webber – Rice: Evita), , opera- (Bizet: Carmen), balett-és táncelőadásokkal (Purim, avagy a sorsvetés – Győri Balett és a Budapest Klezmer Bank előadása) várja Szeged az érdeklődöket. A hétvégén Shakespeare: III. Richárd drámája szerepel a programon. A Szabadtéri Játékok weboldala >>

Fesztiválhangulat – dixie, blues, drum and bass és etno 2 Sport – Fiat Gemenci Nagydíj Nemzetközi Kertékpárverseny: A július 3-6 között, Szekszárdon megrendezésre kerülő verseny nem csak a kerékpár megszállotjainak szól: a versenyen kívül kerékpáros ügyességi bemutatók és egyéb kiegészítő sportprogramok is várják az érdeklődőket. A részvétel ingyenes. Részletek >>

Szárnyas Sárkány hete – X. Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál: A Nyírbátorban idén tizedik alkalommal megrendezésre kerülő utcaszínházi fesztivált minden esztendő júliusának első hétvégéjén tartják a papok-rétjén. A műemléki környezetben a bábjátéktól a koncertekig, széles kínálatból válogathat a nagyérdemű: a magyar és határon túli csoportok mellett szép számmal érkeznek fellépők a világ minden tájáról. Részletek a Szárnyas Sárkány weboldalon >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik