Üzleti tippek

NEMZETKÖZI KITEKINTÉS

Magyarországon ezer lakosra 75 mûködô vállalkozás jut, ez mintegy ötven százalékkal haladja meg az Európai Unió tagállamainak – ezer lakosra 48 vállalkozást mutató – átlagát. Mindezek ellenére a hazai kis- és középvállalkozói szektor teljesítménye és részesedése a vállalkozások által létrehozott GDP-bôl közel tíz százalékponttal marad el az EU országaiban tapasztalt értékektôl.

Magyarországon ezer lakosra 75 működô vállalkozás jut, ez mintegy ötven százalékkal haladja meg az Európai Unió tagállamainak – ezer lakosra 48 vállalkozást mutató – átlagát. Mindezek ellenére a hazai kis- és középvállalkozói szektor teljesítménye és részesedése a vállalkozások által létrehozott GDP-bôl közel tíz százalékponttal marad el az EU országaiban tapasztalt értékektôl.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.