Üzleti tippek

Nyaralás InterRail jeggyel

Ha színes, változatos, kalandokban bővelkedő európai nyaralásra vágyik, érdemes egy vagy több zónára szóló Interrail jegyet vásárolnia. 26 év felettiek számára a zónák számától és az érvényességi idő hosszától függően 50-103 ezer forint között mozog egy bérlet.



Zónák

• A: Egyesült Királyság, Írország
• B: Svédország, Norvégia, Finnország
• C: Dánia, Németország, Svájc, Ausztria
• D: Lengyelország, Csehország, Szlovákia,
Magyarország, Horvátország
• E: Franciaország és a Benelux államok
• F: Spanyolország, Portugália, Marokkó
• G: Olaszország, Szlovénia, Görögország,
Törökország, Adriatica Navigazione&HML
kompjárat nemzetközi viszonylatban
• H: Jugoszlávia, Macedónia, Bulgária, Románia

Ha vonattal hosszabb időt szeretnénk Európában nyaralni, jóval olcsóbb Interrail-bérletet vásárolni, mint az egyes szakaszokra külön-külön jegyet venni.

Figyeljünk viszont arra, hogy saját országot tartalmazó InterRail bérlet saját országban nem használható, a tulajdonos lakóhelye és az országhatár között viszont jogosultak vagyunk vele két darab félárú, egy útra szóló jegyre.

Ha saját országunk nincs benne a kiválasztott zónában, akkor a lakóhely és a zóna egy határállomásáig vásárolhatunk két darab félárú, egy útra szóló menetjegyet az Interrail bérlettel.

Bizonyos vonatok, illetve egyes kocsik csak a megfelelő pótdíj megfizetése mellett vehetők igénybe, például Franciaországban a TGV, Németországban az ICE vonatokra szükséges mérsékelt árú pótdíj megfizetése. Az ülőhelyfoglalást, háló- és fekvőhelyfoglalást igénybevétel esetén mindig meg kell fizetni. InterRail bérlettel nem vehetők igénybe az ún. “globáldíjas” vonatok (Eurostar, Thalys,…). sem.

Az érvénytartam kezdete előtt visszaadott InterRail-t 10 százalékos kezelési költséggel visszatérítik, utána viszont nem válthatók vissza.









Bérlettípus/ Érvényesség
26 év alatti kelet-európaiaknak
(Ft)
26 év feletti kelet-európaiaknak (Ft)
1 zóna / 12 nap
33 800
49 600
1 zóna / 22 nap
41 200
60 000
2 zóna / 1 hónap
54 800
77 200
3 zóna / 1 hónap
61 800
88 000
Globál / 1 hónap
73 000
103 600
Gyerekár: 4-12 éves korúaknak a 26 feletti ár fele.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik