Pénzügy

Készpénz- és papírmentes bankká válhat az OTP

Innovációs fiókot nyitott az OTP a budapesti Árkád üzletházban, itt a pénzintézet legújabb technológiai újításait személyesen is megtekinthetik az ügyfelek. A Portfolio.hu tudósítása szerint Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy reméli, hamarosan teljesen készpénz- és papírmentesek lesznek fiókjaik.

A bankvezér a digitalizációval kapcsolatban több dolgot is kiemelt, például hogy 3-4 évvel ezelőtt nagyszabású digitális fejlesztési programot indítottak, 38 fontos fejlesztésből 25-öt implementáltak, ma már minden ötödik személyi kölcsönt digitálisan vesznek igénybe. Ezeken kívül még 70 kisebb fejlesztésbe kezdtek bele, egy része ezeknek már elkészült.

Megemlítette, hogy a bank 17 millió ügyfele közül több mint 500 ezren biometrikus azonosítást használnak és a felhasználók száma egyre nő. Arra is kitért, hogy másfél éve hozták létre az OTP Labot, ez startupokkal, techvállalkozásokkal együttműködve próbálja a különféle technológiai vívmányokat behozni a bankba.

Kiemelt kép: Bankautomata (ATM) az OTP Bank új, innovációs fiókjában Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án. MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik