Pénzügy
Számla (számla)

Pénzt kérhet, ha a számla nem érthető 

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 05. 02. 15:32

Az áramszámlának, a fizetési emlékeztetőnek, felszólításnak a fogyasztó számára érthetőnek, követhetőnek kell lennie, ellenkező esetben akár kötbér is járhat az ügyfélnek – közölte a Budapesti Békéltető Testület (BBT) a Kúria döntése alapján.

Egy fogyasztónak az áramszolgáltató tévedésből 44 036 forintot utalt túlfizetés címén. A téves kifizetést jogosan kérte ugyan vissza, de az eredeti összegnél többet követelt a részletfizetéseknél. Azokat a fogyasztó rendezte, mégis arról tájékoztatták, hogy hátraléka van, kilátásba helyezték az áram kikapcsolását.

A fogyasztó a Budapesti Békéltető Testülethez fordult, amely a nem megfelelő számlázás miatt a szolgáltatóra 5000 forint kötbért szabott ki, kötelezte a tényleges fogyasztásról szóló elszámoló számla készítésére.

Az ügyben a Kúria is megerősítette, az áramszolgáltatók számláinak a fogyasztók számára követhetőnek, egyszersmind érhetőnek is kell lennie, ha a szolgáltató megsérti ezt, úgy a fogyasztónak kötbér is járhat – közölte a BBT.

(mti)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

2952552 10/07/2016 Ten giant portraits are posted on the windows of the Novaya Gazeta editorial office during a commemorative event marking the 10th anniversary of journalist Anna Politkovskaya death. Maksim Blinov/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.