Pénzügy

A baráti nyugdíjkasszát is több millióra büntette az MNB

24.hu
24.hu

2017. 10. 10. 12:47

Korábban a témában:

A nyugdíjpénztárak banki tulajdont egy 2015. december 17-én életbe lépett törvénymódosítás alapján szerezhetnek (korábban ilyesmi elképzelhetetlen volt). A Pannónia tavaly december végén mindjárt be is vásárolta magát a részben – hajszállal az ötven százalék alatt maradóan – állami tulajdonban levő Gránit Bankba, ahová az MKB nyugdíjpénztár is beszállt. Kissé pikáns módon ezt követően a nyugdíjpénztár az állami MKB Bankban is szerzett részesedést.

Az MNB ennél a két pénztárnál végzett vizsgálatot, és a határozatokból az derül ki, hogy:

  • Az állami MKB Bankban tulajdonnal rendelkező Pannónia nyugdíjpénztár befektetéseit nem egészen a tagok érdekében végzi.

A felügyeleti hatóság rengeteg más megállapítást is tett (például csak az elhangzottak egy részét tartalmazó jegyzőkönyvek, a pénzmosási szabályok megszegése), mindezért összesen 2,3 millió forint bírságot szabtak ki.

  • A Tempo Nyugdíjpénztár „bűne” pedig a Pannóniával éppen ellentétben az lehetett, hogy több ponton is a tagok számára kedvező módon járt el.

Ennél a pénztárnál összesen kéttucatnyi kifogást forgalmaztak meg, a kiszabott bírság pedig 2 millió forint lett.

Egyébként pedig:

2017.08.31.Mit ígérnek a pártok a nyugdíjasoknak? – pártelnökök fóruma a NYOSZ szervezésében. Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Fantasztikusan fialhattak idén is a nyugdíjpénzek
13 százalékot is kamatozhatott a pénze annak, aki gondol a nyugdíjra.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.