Pénzügy

Zuhanórepülésben a magyar politikusok fizetése

Az mfor.hu szúrta ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb statisztikáját, melyből kiderül, melyek voltak tavaly a legjobban fizető szakmák.

Eszerint továbbra is légi irányítóként lehet keresni hazánkban a legtöbbet, szám szerint bruttó másfél millió forintot havonta. Meglepetés viszont, hogy a 2015-ig a fizetési ranglistán stabilan második politikusokat már négy szakma is veri.

Mint a lap írta, a politikus fizetése 1 millió 238 ezer forintról 813 ezer forintra csökkent, ami 34 százalékos visszaesés. Mindenesetre így sincs semmiféle okuk a sajnálkozásra.

A dobogó második fokára egyébként a kutatási és fejlesztési egység vezetője került bruttó 948 ezres keresettel, a bronzérmes pedig a vállalati stratégiatervezési egység vezetője lett 900 ezres bruttó fizetéssel.

És szintén többet lehet zsebre tenni a politikusoknál, ha az ember egy informatikai vagy telekommunikációs tevékenységet folytató egység vezetője (849 ezer forint), vagy ha humán-egészségügyi foglalkozású (865 ezer forint).

A legrosszabbul fizető szakmák körében is történtek változások: míg 2015-ben a hivatásos nevelőszülők, főállású anyák kerestek a legrosszabbul, most ezt a címet a kádár, bognár szakma szerezte meg magának.

300 ezer forint alá esett az átlagkereset
Az adat sokak számára lehet frusztráló, hiszen a magyarok többsége nem keres ennyit.

(kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik