Pénzügy

A stabilabb forint miatt jól járhattak eddig a külföldön nyaralók

Úgy tűnik, az idén kegyesebb a sors a külföldön nyaralókkal, mint az előző években – írja az Azénpénzem.hu. Tavaly az Európai Unióból való kilépés mellett döntő brit népszavazás, 2015-ben pedig a görög válság drágította meg a határokon túli pihenést. Akkor akár százezer forinttal többe kerülhetett egy családnak a nyaralás, ha nem vették meg korábban pénzváltónál a valutát, és ráadásul nem megfelelő banknál „kártyáztak”.

Az idén átlagosan 309,5 forintba került egy euró, a legkevesebbet (306, 5 alatti összeget) pedig tíz nappal ezelőtt kellett kiadni érte. Így aki az idén ugyanoda megy, az csak a forint ereje következtében úgy élheti meg, mintha körülbelül öt százalékos engedményt kapna. A továbbiakban persze bármi lehet (két éve is a csúcsszezonra gyengült nagyot a forint).

A horvátországi nyaralás majdnem pontosan annyiba kerül, mint egy évvel ezelőtt. A kunát érdemes lehet a bankoktól is beszerezni – tanácsolják.

Araszolgatás helyett: tuti tipp a horvátországi utazáshoz
Az ENC-készülék minimalizálhatja a horvát autópálya-kapuknál a várakozási időt. Megnéztük, bérelni, vagy vásárolni érdemesebb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik