Pénzügy

CNN: egy új startup lehet a következő globális nagymenő

A fetchr nevű közel-keleti startup lehet a következő milliárdos értékű nagymenő – írta a CNN. A cég nemzetközi szállítással foglalkozik, de úgy, hogy közvetlenül a mobiltelefon tartózkodási helyére szállítja ki a megrendelt terméket, 45 percen belül.

Bármit kiszállítanak, élelmiszert, drágakövet, ruházatot, dokumentumokat, még készpénzt is.

A Dubai székhelyű vállalkozás GPS adatok alapján szállítja ki a terméket, egyelőre csak a Közel-Keleten. Ehhez mindössze egy mobilalkalmazást kell letölteni. A cég tervei szerint az egész világra ki akarják terjeszteni a szolgáltatásukat.

A 2012-ben, Kaliforniában alapított céget a Forbes a következő “sivatagi unikornisnak” nevezte el, szerintük a vállalat értéke gyorsan elérheti az 1 milliárd dollárt vagy többet. Idén májusban a startup 41 millió dolláros tőkeinjekciót kapott szilíciumvölgyi, és közel-keleti befektetőktől.

A szolgáltatás egyelőre az Egyesült Arab Emirátusokban, Szaúd-Arábiában, Egyiptomban, Bahreinben elérhető. A sivatagban nyilván jól jön egy ilyen szolgáltatás, ráadásul ezekben az országokban nincs hagyományos postafiók, nincsenek postások sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik