Pénzügy

Lázár: Nem lesz béremelés, nem jöhet hosszabb sztrájk

Mint azt megírtuk, a Magyar Államkincstár országos, megyei és munkahelyi szakszervezetei bejelentették, hogy július 17-én időszakos sztrájkot tartanak, ám a kormány nem hajlandó emelni a béreiket. Nem jöhet hosszabb sztrájk – mondta el Lázár János a csütörtöki kormányinfón.

államkincstár (államkincstár)
Sztrájkra készülnek az Államkincstár dolgozói az elmúlt 9 év miatt
900 ezer állami munkavállaló bérszámfejtését végzik, de 9 éve nem emelték a bérüket.

Kizárt dolog, hogy a Magyar Államkincstárnál sztrájk legyen – így reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Magyar Államkincstár országos, megyei és munkahelyi szakszervezetei béremelést feltételül szabva két órás sztrájkot hirdettek.

A Magyar Államkincstár dolgozói 9 éve nem kaptak bérfejlesztést, többségük a garantált bérminimumért dolgozik naponta több mint 8 órán át. A Magyar Államkincstárnál állandósult a munkaerőhiány, a munkatársak rendszeresen túlóráznak.

Az Államkincstár a magyar állam pénzügyi vérkeringését biztosítja, 900 ezer munkavállaló bérszámfejtésétől kezdve, az állami és önkormányzati, egyházi  intézmények finanszírozásán, az állampapírok forgalmazásán túl egészen az uniós források kifizetéséig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik