Pénzügy
Budapest, 2017. április 21.
Matolcsy György, az MNB elnöke a Küldetések a pénz világában című tankönyv bemutatóján a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Teátrumában 2017. április 21-én. A Pénziránytű Alapítvány 7-8. évfolyamos iskolásoknak szóló, a tudatos pénzügyi tervezésre oktató tankönyvének Áder János államfő a fővédnöke.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Gigantikus nyereségre tett szert tavaly az MNB

24.hu
24.hu

2017. 05. 05. 14:33

Korábban a témában:

Az MNB igazgatóságának döntése értelmében a jegybank múlt évi 54 milliárd forint nyeresége teljes egészében az eredménytartalékba kerül, amellyel az eredménytartalék teljes összege historikusan magas szintre, 160 milliárd forint fölé emelkedik – jelentette be pénteken a honlapján kiadott közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A 2013 óta töretlenül emelkedő eredménytartalék biztos fedezetet jelent az esetleg felmerülő kockázatokra, és hosszabb távon is biztosítja, hogy a költségvetésnek ne keletkezzen térítési kötelezettsége a jegybankkal szemben.

Az éves eredmény tavaly is a csökkenő kamatkiadásoknak, a pénzügyi műveleteken realizált nyereségnek és az előző években tapasztaltnál mérsékeltebb, de továbbra is jelentős árfolyameredménynek volt köszönhető.

A 2016. évi jelentős nyereség felhasználásáról  az MNB igazgatósága  április 24-én döntött. Az MNB felügyelőbizottsága pedig  május 2-án tartott, rendkívüli ülésén egyhangúan tudomásul vette a jegybank 2016. évi éves jelentéséről készített előterjesztést, az ahhoz kapcsolódó könyvvizsgálói jelentéssel együtt. Az fb szintén tárgyalta és hasonlóképpen egyhangúan elfogadta a tulajdonost képviselő nemzetgazdasági miniszter számára készített jelentést az MNB 2016. évi mérlegéről és eredménykimutatásáról.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Ma kiderül, mennyire erős a Fidesz

Kommentek

Happy children girl and boy brother and sister eating strawberries with milk
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.