Pénzügy

Itt az újabb rezsicsökkentés

kiadó (Array)
kiadó (Array)
Százezres adóterhet törölhet el a kormány.

A Portfolio információ szerint a kormányzat eltörölheti a lakások bérbeadásakor fizetendő EHO fizetési kötelezettséget. A gazdasági portál szerint az eddigi szabályok szerint is legálisan bérbe adott ingatlanoknál akár a bérleti díj is mérséklődhet, csökkenthet a lakhatás “rezsi” költségét.

Az eddigi szabályozás erősen “büntette” azt, aki magasabb díjért adta bérbe ingatlanját: 999 ezer forintos jövedelemnél az adózás után 850 ezer forint maradt a kiadónál, míg egymillió forint felett már 710 ezer forint, 140 ezerrel forinttal kevesebb.

A lakásbérbeadás a szürke gazdaság része, sokan papírok nélkül adják ki ingatlanukat, vagy alacsonyabb összegen kötnek szerződést és a különbözetet készpénzben kérik. Budapesten nagyon könnyű átlépni azt 1 milliós jövedelmet (ez havi 84 ezer forintot jelent).

Mint korábban megírtuk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzéseinek célja idén a gazdaság fehérítése, az adócsalások visszaszorítása, az önkéntes jogkövetés ösztönzése és a tisztességes gazdálkodók esélyeinek növelése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik