Pénzügy

A Brexit ellenére is stabil eredményt ért el a pozsonyi HB Reavis ingatlanfejlesztő

A HB Reavis csoport stabil, 107,5 millió eurós konszolidált nettó nyereséget ért el 2016-ban, a vállalat legfrissebb éves pénzügyi jelentése szerint – olvasható a cég közleményében.

A kihívást jelentő európai politikai környezet ellenére – amelyre leginkább az Egyesült Királyság EU-ból való kilépéséről tartott népszavazás volt hatással – a csoport rekordszámú projektet valósított meg, írták.

A jelentés kiemeli: a devizaárfolyam-ingadozások – elsősorban az angol font és kisebb mértékben a lengyel złoty leértékelődése – 95,4 millió euró veszteséget jelentettek a nettó nyereségben, amelyből kevesebb, mint 10 millió euró veszteséget realizált ténylegesen a csoport.

Pozsonyi székhelyű ingatlanfejlesztő

A HB Reavis ingatlanfejlesztéssel foglalkozó nemzetközi csoport, melyet 1993-ban alapítottak Pozsonyban. Irodaépületeket, bevásárló- és szórakoztató központokat fejlesztenek. Tevékenységi köre az Egyesült Királyságra, Lengyelországra, Csehországra, Szlovákiára, Magyarországra és Törökországra terjed ki; jelenleg Európa harmadik legnagyobb ingatlanfejlesztője a PropertyEU brit szaklap legjobb ingatlanfejlesztőket rangsoroló évente közzétett listája szerint. Legutóbb arról írtunk, hogy Kassán adtak el egy általuk fejlesztett bevásárlóközpontot egy amerikai ingatlan-alapkezelőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik