Pénzügy
állampapír (Array)

Új állampapír jött ki, hátha erre is ráharapunk

24.hu
24.hu

2017. 04. 03. 13:33

Korábban a témában:

Hétfőtől jegyezhető a Kétéves Állampapír fix, 2,5 százalékos kamatozással – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tárcavezető elmondta: az új állampapír-típus piacra bocsátásának célja, hogy az adósságkezelő minél több lehetőséget biztosítson a lakosság részére ahhoz, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb megtakarítási formát.

Az új megtakarításaink felét állampapírba tettük

Varga Mihály emlékeztetett, hogy a 2012-ben elindított lakossági programnak köszönhetően az emberek kezében lévő állampapírok állománya folyamatosan bővül. A háztartások megtakarításain belül 2012-höz képest 2,4 százalékról 9,4 százalékra emelkedett az állampapírok részaránya. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az elmúlt öt évben a háztartások összes új megtakarításának a fele az állampapír-állományt növelte – mondta a miniszter. A lakosság tehát nem csupán megújítja a lejáró állampapír-befektetéseit, hanem növeli is azok mértékét – tette hozzá.

A tárcavezető kiemelte: a kormány egyik legfontosabb célja teljesült azzal, hogy a hazai adósságfinanszírozáson belül a lakossági állampapír-vásárlások jelentősen növekedtek. Ennek köszönhetően nemcsak stabilabbá vált a magyar adósságfinanszírozás, és jelentősen csökkent annak devizaaránya is, hanem a kifizetett kamatok jelentős része az országban maradt.A Kétéves Állampapírt a Magyar Államkincstár mellett kilenc kereskedelmi bank és több befektetési szolgáltató is értékesíti. Kincstári számlavezetésnél nincs forgalmazói kockázat sem, hiszen a forgalmazó Magyar Államkincstár költségvetési szerv – ismertette a miniszter.

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.