Pénzügy

Az autós szívhatja meg, hogy kevés a kormányhivatali dolgozó

Még november elején adta el autóját egy férfi, és másnap be is jelentette ezt a tényt a kormányablakban. Akkor még nem sejtette, hogy hónapok múlva is sorra kapja majd a büntetéseket az új tulajdonos miatt – írta az Azénpénzem.hu.

Egy hónappal később a rendőrségtől érkezett az első, gyorshajtás miatti 30 ezer forintos büntetés. Ekkor megküldte a az adásvételi szerződést és a kormányhivatali bejelentés másolatát, így a rendőrség eltekintett a megbüntetésétől.
Aztán egy IX. kerületi parkolási társaságtól kezdtek sorra érkezni a bírságok. Az első csomagra (három decemberi parkolási pótdíj) benyújtott panaszt még elfogadta a parkolási társaság, és törölte a pótdíjat, a következő csomagnál (ez újabb három parkolási pótdíj volt) azonban már nem volt hajlandó erre, többszöri levélváltás után sem.

A férfi rengeteg időt és energiát fordított arra, hogy végre ne ő kapja a bírságokat. A kormányhivatalnak egyébként már egy hónap múlva ki kellett volna vonnia a vevő által át nem íratott autót a forgalomból – ez azonban csak négy hónap múlva történt meg. A portál úgy tudja, azért, mert kevés az ilyen ügyekkel foglalkozó ügyintéző.

De nem ez az egyetlen furcsaság az ügyben – pl. a vevő le tudta vizsgáztatni a nem is a nevén lévő autót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik