Pénzügy

Nem tejel a tejes, offshore cég a legnagyobb NAV-adós

A panellakásba bejegyezett vállalkozása kényszertörlése januárban indult el.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legfrissebb adóslistáját jelenleg egy libanoni offshore cég vezeti 5,9 milliárd forint adóhiánnyal, illetve 12,7 milliárd forint bírság- és kamattartozással. A társaság háromszor is szerepel a listán – írja a Napi.hu. A vállalkozás tejtermék, tojás és zsiradék nagykereskedelemmel foglalkozik. Magyar székhelyét egy VIII. kerületi, Práter utcai panelház lakásába jegyezték be. A társaság adószámát 2015-ben törölték, a bíróság 2016-ban megszűntnek nyilvánította, a kényszertörlési eljárása 2017 januárjában indult el.

Az adóslistára egyébkánt azoknak az adózóknak a neve, címe került fel, amelyeknél a tavalyik negyedik negyedévében jogerős határozattal jelentős adóhiányt állapítottak meg. 260 cég és magánszemély összesen 58,4 milliárd forint adóval és további 71,5 milliárd bírsággal, kamattal,

összesen 129,9 milliárd forinttal tartoznak.

Az előző, 2016. harmadik negyedéves NAV-listán ennél kevesebb név szerepelt, 47,2 milliárdos adótartozással és 40,5 milliárd forint jogkövetkezménnyel.

A magánszemélyek (egyéni vállalkozók) között egy soroksári nő a listavezető. A NAV nála 520 milliós adótartozást és 1,076 milliárd forint bírság- és kamattartozást tart nyilván.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik