Pénzügy
penztarca(210x140)(3).jpg (pénztárca, )

Ha egyetlen ábrát néznél meg a magyar szegények és gazdagok közötti különbségről, ma ez legyen az

24.hu
24.hu

2017. 02. 06. 12:25

Korábban a témában:

Érdekes megnézni a kettészakadt Magyarországot, legalábbis a háztartások nettó vagyona alapján.

Budapesten és a legfejlettebb központi régióban átlagosan 13 millió forinttal több vagyonnal rendelkezett egy háztartás, mint Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.

A legszegényebb régió, Észak-Alföld háztartásai átlagosan 10,4 millió forintos, fejenként 5,5 millió forint összegű nettó vagyonnal, a budapesti harmadával rendelkeztek.

A leggazdagabbak nem meglepő módon a fővárosban élnek. Itt a háztartások átlagos nettó vagyona 26,1 millió forint volt, ami a másfélszerese az országos átlagnak. Egy főre vetítve pedig egy fővárosi átlagosan 15,3 millió forintnyi vagyonnal rendelkezik.

A második leggazdagabb régió Nyugat-Magyarország, itt a háztartások átlagos nettó vagyona körülbelül 20 százalékkal maradt el a középmagyarországitól, egy főre vetítve pedig 10,4 millió forintot tett ki.

A KSH felmérése 2014-es adatokkal dolgozott. A háztartások nettó vagyona alatt a következőt kell érteni: ingatlanok, járművek, vállalkozások, értéktárgyak + pénzügyi eszközök (folyószámla, lekötött betétszámla, debitkártya, hitelkártya, befektetési alap, kötvény, részvény, kincstárjegy, egyéb értékpapír), csökkentve a háztartás összes tartozásával, kötelezettségével.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.