Pénzügy

Azonnal 5 milliárdot költenek nemzeti infokommunikációra

Csaknem 5 milliárd forintot csoportosít át a kormány a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által végzett közfeladatok idei ellátására a legfrissebb Magyar Közlöny szerint.

A határozatban a kabinet felszólította a nemzetgazdasági minisztert, hogy azonnal gondoskodjon a forrás rendelkezésre állásáról a Belügyminisztérium számára, a belügyminiszter tegye meg a szükséges intézkedéseket december 30-ig.

Modernizálásra kell

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. fő tevékenysége 2007 óta teljes körű infokommunikációs szolgáltatások nyújtása az állami és kormányzati szerveknek. 2008-ban a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vette át, a társaság neve 2011-től lett NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.. A társaság legnagyobb megrendelői államigazgatási szervek és országos hatáskörű intézmények, de gazdálkodó szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek is igénybe veszik egyes szolgáltatásaikat.

A cég tevékenysége során a legmodernebb infokommunikációs technológiák alkalmazásával támogatja a hazai közszférát, hogy az minél könnyebben megfelelhessen az innovációs kihívásoknak. A kormányzati infokommunikációs szolgáltatások színvonalának folyamatos emelése mellett a NISZ célja, hogy elősegítse a felhasználók hozzáférését a korszerű e-közigazgatási megoldásokhoz.

A NISZ neve az utóbbi időkben felmerült a könyvelőket elárasztó spamekkel összefüggésben, valamint az Ügyfélkapu átalakításával kapcsolatban, és az áprilisi, kormányzati oldalakat érintő hekkelésnél is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik