Pénzügy

Kiderült, mennyi pénzt kapott Nógrádi György a sámándobos állami cégtől

Nógrádi “Tűzparancs” György, a kormány kedvenc biztonságpolitikai szakértője havi 150 ezer forintot kapott egy állami cégtől egy felügyelőbizottsági tagságáért – írta a hvg.hu.

Nógrádi György lakossági fórum
Nógrádi György lakossági fórum

Nógrádi “Nyolcszáz Nőt Szerettem” György a milánói világkiállítás magyar pavilonjának a Sámándobnak a hazaszállítását levezénylő Kárpátok-Alpok Zrt. felügyelőbizottságának volt az elnöke. A Sámándobot előbb Szombathelyre vitték volna, majd Karcag lett a befogadó állomás. A kormány év elején 500 milliót adott a városnak a befogadásra, a teljes hazaköltöztetési költség pedig a kétmilliárd forinthoz közelít.

A Kárpátok-Alpok Zrt. állami tulajdonú cég, fő tevékenységként üzletvezetéssel foglalkozik, cégadatok szerint 11 dolgozója van. A cég azt nem árulta el, hogy Nógrádi milyen munkát végzett ezért, és hogy miért éppen egy biztonságpolitikai szakértőt választottak felügyelőbizottsági tagnak.

Nógrádi 2016. január 14-től 2016. november 24-ig látta el feladatát, ez alatt a 11 hónap alatt pedig havi bruttó 150 ezer forintot kapott.

A szakértő emellett jelenleg is felügyelőbizottsági tag

  • az állami Sefag Erdészeti és Faipari Zrt.-nél és
  • a fővárosi Budapesti Önkormányzati Követeléskezelő Kft.-nél is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik