Pénzügy

Tucatnyi országból kivonul a Generali

Az olasz Generali biztosítótársaság nyereségessége javítása és tőkeereje növelése érdekében kivonul kevésbé jövedelmező piacairól, és egymilliárd eurós bevételt vár érintett érdekeltségeinek értékesítésétől.

A legnagyobb olasz biztosítótársaság, a Generali felülvizsgálja tevékenységét 13-15 országban, szükség esetén megválik tőlük, főbb piacain pedig 200 millió euróval kívánja csökkenteni működési költségeit 2016 és 2019 között.

Az üzletének oroszlánrészét Olaszországban, Franciaországban és Németországban bonyolító harmadik legnagyobb európai biztosítótársaság nem jelölte meg közelebbről az elhagyni kívánt piacokat.

Fő piacainkon vezető szerepre törekszünk, de nem méretben, hanem nyereségességben – jelentett ki Philippe Donnet, a Generali vezérigazgatója.

Hangsúlyozta: a Generali stratégiája ugyan nem irányoz elő akvizíciókat és egyesüléseket, de a társaság ettől még nyitott a feladni kívánt érdekeltségek értékesítéséből várhatóan befolyó egymilliárd eurót újra befektetni, amennyiben arra megfelelő alkalom kínálkozik.
A társaság elsősorban a már bejáratott piacain jól integrálható kis- és középméretű társaságok iránt érdeklődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik