Pénzügy

Az OTP lett az év bankja

24.hu
24.hu

2016. 11. 22. 16:02

Korábban a témában:

A Mastercard – év bankja versenyben idén kilenc kategóriában indulhattak a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok. Összesen 79 pályázat érkezett 13 pénzintézettől, köztük 10 videó. Az idei kilenc kategóriából hétben neves szakemberekből álló zsűri jelölte ki a győztest az indulók közül, a korábbinál részletesebb értékelési rendszer és pontozási irányelv figyelembevételével.

Mintegy hatvan zsűritag vett részt a pályázatok értékelésében, a következő kategóriákban: „Az év bankja”, „Az év leginnovatívabb bankja”, „Az év lakossági számlacsomagja”, „Az év lakossági megtakarítási terméke”, „Az év lakossági hitelterméke”, „Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze” és az „Az év társadalmilag felelős bankja.

„Az év bankára” címre legméltóbb bankvezért – a hagyományokhoz híven – idén is maguk a bankárok választották meg, míg „Az év legrokonszenvesebb bankja” kategóriáról a közönség döntött, méghozzá a bankok vezetőinek videóüzenetei alapján. A verseny honlapján megjelent videókra több mint tízezer szavazat érkezett.

Eölyüs Endre, a Mastercard Europe igazgatója a verseny kapcsán elmondta:

Az év bankja verseny több mint tízéves magyarországi története során számos innovációval találkoztunk, nyomon követhettük, ahogy folyamatosan változik, fejlődik a szektor. Örömmel mutatjuk be az újdonságokat a közönségnek, és továbbra is fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet a bankszektor kimagasló színvonalú szolgáltatásaira.”

„Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze” kategóriában idén a CIB Bank lett az első 2016-ban indult mobilalkalmazásával, amely számos funkcióval – például QR kódos regisztrációval, ujjlenyomatos belépéssel és aláírással, grafikus egyenleg-, számla- és kártyatörténettel – segíti az ügyfeleket a gyors és hatékony bankolásban.

A MagNet Bank bizonyult a legjobbnak „Az év lakossági hitelterméke” kategóriában, a Mentor Közösségi Hitellel. A pénzintézet első helyen végzett „Az év társadalmilag felelős bankja” kategóriában is, ezúttal megosztva a díjat az OTP Bankkal – vagyis ebben a kategóriában két első helyezettet hirdettek.

Az egyik legnépszerűbb kategória idén „Az év lakossági megtakarítási terméke” volt, amelyben a K&H Bank lett az első. A nyertes termék, a K&H tervező megtakarítási számla abban segíti a bank ügyfeleit, hogy úgy érjék el megtakarítási céljaikat, hogy közben folyamatosan nyomon tudják követni, hol tartanak azok megvalósításában.

„Az év lakossági számlacsomagja” kategóriában pedig a GRÁNIT Bank végzett az élen, a GRÁNIT Digitális számlacsomag termékével. „Az év leginnovatívabb bankja” díjat szintén a GRÁNIT Bank nyerte idén. A bank üzletpolitikájának kulcseleme az innovációk sorozata, példa ezek közül az online számlanyitás és szerződéskötés tetszőleges helyen és időben, a GRÁNIT eBank, az ingyenes iSMS üzenetek bevezetése, a VideóBank (élő online ügyfélszolgálat) és a GRÁNITPay.

„Az év bankára” címet idén Kovács Antal, az OTP Jelzálogbank igazgatóságának elnöke nyerte el. Ezzel a díjjal a bankszakma saját körein belül ismeri el a kiemelkedő teljesítményt, hiszen a kategória győztesét a bankárok választják ki maguk közül.

A Magyarországon működő kereskedelmi bankok versenyén indulni kívánó pénzintézetek a www.evbankja.hu honlapon pályázhattak, illetve a Mastercard által felkért független, szakmai zsűri tagjai is itt értékelhették a szakmai pályázatokat. A versenyen kifejezetten bankkártya termékkel nem lehetett nevezni egyik kategóriában sem, ami garantálja a verseny pártatlan jellegét és az alapító-főtámogató Mastercard kártyatársaságtól való függetlenségét.

Íme az idei dobogósok:

Az év bankja:

 1. OTP Bank
 2. ERSTE Bank
 3. GRÁNIT Bank

Az év lakossági számlacsomagja:

 1. GRÁNIT Bank
 2. CIB Bank
 3. Raiffeisen Bank

Az év lakossági megtakarítási terméke:

 1. K&H Bank
 2. GRÁNIT Bank
 3. UniCredit Bank

Az év lakossági hitelterméke:

 1. Magnet Bank
 2. K&H Bank
 3. MKB Bank

Az év leginnovatívabb bankja:

 1. GRÁNIT Bank
 2. K&H Bank
 3. OTP Bank

Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze:

 1. CIB Bank
 2. GRÁNIT Bank
 3. K&H Bank

Az év társadalmilag felelős bankja:

 1. MagNet Bank és OTP Bank
 2. Budapest Bank
 3. Raiffeisen Bank

Az év legrokonszenvesebb bankja 2016:

 1. OTP Bank
 2. GRÁNIT Bank
 3. CIB Bank

Az év bankára: Kovács Antal (OTP Jelzálogbank)

A kategóriák győztesei egy éven át használhatják a „Mastercard – év bankja 2016” emblémát és megnevezést.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kállósemjén, 2018. január 17.
Rendőrök helyszínelnek egy ukrán lajstromjelű AN-2 típusú repülőgép mellett Kállósemjén határában 2018. január 17-én. A repülőgépen 11 bevándorló jutott be Magyarország területére január 15-én este. A rendőrök jelentős erőkkel, nyomkövető kutyák és hőkamerák segítségével terepkutatást végeztek, majd rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt, akiket őrizetbe vettek.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megannyi rejtély övezi a migránsszállító repülőt

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.