Pénzügy

Ennyibe kerülhetett VV Mici mellplasztikája

Piaci körképünk alapján elmondható, hogy átlagosan bruttó 600 ezer és 1,5 millió forint között mozog az esztétikai mellnagyobbítások ára Magyarországon. A 24 éves VV Mici, azaz Dudás Noémi mellplasztikája is e sávba eshet. Természetesen a pontos összeget csak ő tudná elmondani, de nem tudjuk megkérdezni őt, mert éppen a villában van.

A mellimplantátum szabadáras tevékenység, így a bekerülési összeget a műtétet végző sebész határozza meg különböző összetevők alapján. Ebben benne van az implantátum minősége, a sebész munkadíja, a kórházi ellátás költsége és minősége

– mondta a 24.hu-nak egy budapesti plasztikai sebész, főorvos, aki szerint 600 ezer forint alatt nem lehet minőségi mellplasztikát végezni.

Ha valaki ennél olcsóbban kínálja a szolgáltatást, erős a gyanú, hogy gyenge minőségű komponens van a csomagban, mondta.

Felső határ tulajdonképpen nincs, mert léteznek speciális, testreszabott implantátumok, amelyeket a gyártó külön készít el a megrendelő kérésére. Ezek ára akár 1-2 millió forint is lehet darabonként, mondta.

Nem fizeti a TB

A plasztikai sebészek általában különböző szolgáltatáscsomagokat kínálnak, amiben az első találkozástól a gyógyulásig minden benne van. Ezen belül árban nagy a szórás, a sebész presztízse, tapasztalata, tudása alapján. Azt sem szabad elfelejteni, hogy mások az árak egy vidéki kisvárosban, mint a Rózsadombon. Számos magánklinikán lehetőség van hitel felvételére, ezeket a sebésszel szerződött pénzügyi szolgáltatók végzik. A főorvos pesti klinikáján egy átlagos, minőségi csomag 750 ezer forintba kerül, amivel elsősorban a közép és felső-középosztályt célozza meg.

A TB biztosítás nem fedezi az esztétikai mellplasztikát. Így a legtöbb páciensnek magának kell gondoskodnia a fedezetről. Léteznek ugyanakkor egyedi esetek, amikor lehetséges a mellnagyobbítás tb támogatással. Ilyen például a helyreállító műtét, miután a melleket baleset vagy betegség miatt el kellett távolítani. Vagy az, amikor egy huszonéves nőnek nem fejlődtek ki a mellei, ezért nincs esélye a párkapcsolatra, és ez nagyban lerontja az életminőségét.

Úgy tudjuk, az állam a helyreállító műtéteket, illetve az implantátum felét fizeti. Mivel a támogatás a törvények szerint orvosi szakkérdés, és egyedi körülményektől függ, meglehetősen elhúzódhat az eljárás.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

Nincs esztétikai garancia

Nyilván nem mondunk újat, hogy Magyarországon 90 százalékban nők a mellplasztikák alanyai. Életkorban teljesen vegyes a kép: a kamaszkor határától az öregkorig sűrűn előfordulnak páciensek. A főorvos úgy fogalmazott: az ő kliensei a nem-szült hölgyek esetében általában 20 és 40 közöttiek, a szült hölgyeknél 30 és 50 közöttiek.

Az implantátumok gyártói egységesen tíz éves garanciát vállalnak a termékre. Bár ez rendkívül ritka, korai súlyos tokosodás, kilukadás esetén helytállnak, amiben a díjmentes csere is benne van. Létezik élethosszig tartó cseregarancia is: bizonyított egészségkárosodás esetén a gyártók kártérítésre kötelezettek, de a statisztikák szerint néhány ilyen eset van a világon, mivel az implantátumok egyre biztonságosabbak, mondta.

Mint a főorvostól megtudtuk, esztétikai garanciát az orvosok sehol a világon nem vállalnak. A tapasztalatok szerint a hölgyek többsége azért elégedett az eredménnyel. Ezt nagyban segíti, hogy a jobb klinikákon hologramos, számítógép vezérelte tervek alapján modellálják a várható végeredményt.

Mi számít extrém méretnek?

Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. A gyártók mellsziluettjei alapján az 500-600 köbcentinél nagyobb méret alulról súrolja az extrém kategóriát, mondta a főorvos. A sebészek általában az illető hölggyel szorosan konzultálva, testalkatához, súlyához, magasságához ajánlanak méretet, de van olyan orvos, aki mindent kívánságot teljesít. Természetesen ennek ellenkezőjére is akad példa: értékrendjükből fakadóan, elvből nem hajlandóak “pornószínész méretű” melleket varázsolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik