Pénzügy

Ennyibe kerülhetett VV Mici mellplasztikája

Korábban a témában:

Piaci körképünk alapján elmondható, hogy átlagosan bruttó 600 ezer és 1,5 millió forint között mozog az esztétikai mellnagyobbítások ára Magyarországon. A 24 éves VV Mici, azaz Dudás Noémi mellplasztikája is e sávba eshet. Természetesen a pontos összeget csak ő tudná elmondani, de nem tudjuk megkérdezni őt, mert éppen a villában van.

A mellimplantátum szabadáras tevékenység, így a bekerülési összeget a műtétet végző sebész határozza meg különböző összetevők alapján. Ebben benne van az implantátum minősége, a sebész munkadíja, a kórházi ellátás költsége és minősége

– mondta a 24.hu-nak egy budapesti plasztikai sebész, főorvos, aki szerint 600 ezer forint alatt nem lehet minőségi mellplasztikát végezni.

Ha valaki ennél olcsóbban kínálja a szolgáltatást, erős a gyanú, hogy gyenge minőségű komponens van a csomagban, mondta.

Felső határ tulajdonképpen nincs, mert léteznek speciális, testreszabott implantátumok, amelyeket a gyártó külön készít el a megrendelő kérésére. Ezek ára akár 1-2 millió forint is lehet darabonként, mondta.

Nem fizeti a TB

A plasztikai sebészek általában különböző szolgáltatáscsomagokat kínálnak, amiben az első találkozástól a gyógyulásig minden benne van. Ezen belül árban nagy a szórás, a sebész presztízse, tapasztalata, tudása alapján. Azt sem szabad elfelejteni, hogy mások az árak egy vidéki kisvárosban, mint a Rózsadombon. Számos magánklinikán lehetőség van hitel felvételére, ezeket a sebésszel szerződött pénzügyi szolgáltatók végzik. A főorvos pesti klinikáján egy átlagos, minőségi csomag 750 ezer forintba kerül, amivel elsősorban a közép és felső-középosztályt célozza meg.

A TB biztosítás nem fedezi az esztétikai mellplasztikát. Így a legtöbb páciensnek magának kell gondoskodnia a fedezetről. Léteznek ugyanakkor egyedi esetek, amikor lehetséges a mellnagyobbítás tb támogatással. Ilyen például a helyreállító műtét, miután a melleket baleset vagy betegség miatt el kellett távolítani. Vagy az, amikor egy huszonéves nőnek nem fejlődtek ki a mellei, ezért nincs esélye a párkapcsolatra, és ez nagyban lerontja az életminőségét.

Úgy tudjuk, az állam a helyreállító műtéteket, illetve az implantátum felét fizeti. Mivel a támogatás a törvények szerint orvosi szakkérdés, és egyedi körülményektől függ, meglehetősen elhúzódhat az eljárás.

Side view portrait, plastic surgery doctor drawing line on patient breast augmentation implant
Fotó: Thinkstock

Nincs esztétikai garancia

Nyilván nem mondunk újat, hogy Magyarországon 90 százalékban nők a mellplasztikák alanyai. Életkorban teljesen vegyes a kép: a kamaszkor határától az öregkorig sűrűn előfordulnak páciensek. A főorvos úgy fogalmazott: az ő kliensei a nem-szült hölgyek esetében általában 20 és 40 közöttiek, a szült hölgyeknél 30 és 50 közöttiek.

Az implantátumok gyártói egységesen tíz éves garanciát vállalnak a termékre. Bár ez rendkívül ritka, korai súlyos tokosodás, kilukadás esetén helytállnak, amiben a díjmentes csere is benne van. Létezik élethosszig tartó cseregarancia is: bizonyított egészségkárosodás esetén a gyártók kártérítésre kötelezettek, de a statisztikák szerint néhány ilyen eset van a világon, mivel az implantátumok egyre biztonságosabbak, mondta.

Mint a főorvostól megtudtuk, esztétikai garanciát az orvosok sehol a világon nem vállalnak. A tapasztalatok szerint a hölgyek többsége azért elégedett az eredménnyel. Ezt nagyban segíti, hogy a jobb klinikákon hologramos, számítógép vezérelte tervek alapján modellálják a várható végeredményt.

Mi számít extrém méretnek?

Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. A gyártók mellsziluettjei alapján az 500-600 köbcentinél nagyobb méret alulról súrolja az extrém kategóriát, mondta a főorvos. A sebészek általában az illető hölggyel szorosan konzultálva, testalkatához, súlyához, magasságához ajánlanak méretet, de van olyan orvos, aki mindent kívánságot teljesít. Természetesen ennek ellenkezőjére is akad példa: értékrendjükből fakadóan, elvből nem hajlandóak “pornószínész méretű” melleket varázsolni.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Hooded computer hacker hacking network. Male with black hoodie using computer for identity theft or other criminal online activity.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.