Pénzügy

Felszámolták a Várkert bazár kivitelezőjét, korábban 700 milliós osztalékot fizettek maguknak

várkert bazár (Array)
várkert bazár (Array)

Elrendelte a bíróság a Pannon Nívó Építő Zrt. felszámolását, amely nemrég még az egyenként 8-9 milliárd forint értékű Várkert bazár és Tüskecsarnok projektekben vett részt – értesült a Világgazdaság.

A céget a piacon a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt. holdudvarához sorolták, és ezzel hozták összefüggésbe a bedőlését – jegyzi meg cikkében a lap.

A 2010-ben alapított Pannon Nívó gyorsan növekedett, árbevétele négy év után megközelítette a 9 milliárd forintot, több mint egymilliárd forint nyereséget termelt, amiből 2014-ben még 700 millió forint osztalékfizetésről dönthettek a tulajdonosok, a cégbejegyzés szerint Hordós Zoltán és Korpás Rudolf.

Ehhez képest jelentősen visszaesett a cég teljesítménye tavaly: 5,8 milliárd forint árbevételt és fennállása óta először veszteséget, 635 millió forint mínuszt mutatott ki. Idén februárban csődeljárást kért maga ellen a Pannon Nívó, de az eljárás eredménytelenül zárult. A csődeljárást a bíróság még augusztus végén megszüntette – olvasható a lapban. A felszámolási eljárás október végén indult el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik