Pénzügy

Tőzsdén a Duna House – 3,3 milliárd forintért jegyezték a részvényeit

24.hu
24.hu

2016. 10. 28. 14:47

Sikeresen és eredményesen lezárult a Duna House Holding Nyrt. nyilvános és zártkörű részvény-értékesítése, amelynek keretében a magánbefektetők és intézmények jegyzési áron összesen 3,3 milliárd forint értékben nyújtottak be részvényvásárlási igényt – közölte a cég.

A nyilvános részvény-értékesítésen kimagasló érdeklődés mellett 1190 befektető adott le érvényes jegyzést, köztük számos jelentős intézményi befektető. A zártkörű jegyzésben az intézményi befektetők által leadott jegyzési igények alapján a társaság részvényeinek végső árát az értékesítő részvényes és a vezető forgalmazó 3960 forintban határozta meg.

A nyilvános értékesítésben felkínált 150 ezer darab részvénnyel szemben 350 732 darabra érkezett érvényes jegyzés, amelyből 311 550 darabot fogadtak el, 1,2 milliárd forint értékben.

Kedvezményes jegyzés

A jegyzési igények kielégítése érdekében 161 550 darab részvényt csoportosítottak át a zártkörű értékesítésben rendelkezésre álló részvénycsomagból. A kedvezményes áron felajánlott 75 000 részvényt teljes mennyisége allokálták. A kedvezményes részvényekből fejenként 68 darab – illetve amennyiben a leadott jegyzés darabszáma ennél alacsonyabb volt, akkor a befektető jegyzési igényének megfelelő mennyiségű – részvényt értékesítettek, részvényeként 3564 forintos, kedvezményes áron.

A magánbefektetők ezen részvénymennyiség felett a további részvényekhez a zártkörű értékesítési árral megegyező, 3960 forintos áron jutottak hozzá.

1,5 milliárd forintos alaptőke-emelés lesz

A zártkörű részvény-értékesítésben 356 600 darab részvény került értékesítettek 3960 forintos áron, összesen 1,4 milliárd forint értékben, így a nyilvános értékesítéssel együtt 2,6 milliárd forint értékű lett a részvény-értékesítés.

A 3.960 forintos végső árat az intézményi igények nagyságára és a részvények iránti későbbi kereslet fenntartásával állapították meg. Az értékesítő részvényes a befolyó tőkeforrásból a közgyűlés felhatalmazása alapján 1,5 milliárd forintot a társaság alaptőkéjének emelésére fordít majd.

Kedvező jelek

Guy és Doron Dymschiz a Duna House Holding Nyrt. társ-vezérigazgatói kiemelték, hogy több mint 3,3 milliárd forint értékű befektetői érdeklődést a Duna House Csoport teljesítménye és céljai iránti kiemelkedő bizalom mellett a magyar tőkepiacra vonatkozó kedvező jelként is értékelik. A kitűzött célnak megfelelően a társaság részvényeinek 22 százalékát értékesítették, megteremtve ezzel a részvények likviditásának lehetőségét.

A Duna House Csoport részvények (Ticker: DUNAHOUSE ) besorolását és a kereskedés megkezdésének kitűzését a társaság a Budapesti Értéktőzsdénél kezdeményezi. A társaság részvényeivel a kereskedés a BÉT döntése alapján kezdődhet meg, várhatóan a következő két héten belül.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.