Pénzügy

Újabb milliárdok a nemzeti burzsoáziának szállodaépítésre

Az állami Eximbank a Garancsi Istvánék fővállalkozásában épülő Hotel Clarknak is juttatott 2,3 milliárd forintnyi állami óriáskölcsönt – értesült a Válasz.hu.

A külügyi tárca pénzintézete korábban olyan, az „új nemzeti burzsoázia” kulcsprojektjeit is finanszírozta a mi pénzünkből, mint

  • a TV2
  • a Kopaszi-gát,
  • a Párisi udvar,
  • a Hunguest-szállodalánc megvásárlása.

Most máris itt van egy újabb Exim-ügylet. Az állami bank, mely eredeti küldetése szerint a magyar exportőröket hivatott segíteni, 2016. augusztus 31-én 7,5 millió eurós (2,3 milliárd forintos) „versenyképességet javító belföldi befektetési hitelt” adott a Hotel Clark felépítésére.

Ez az a nagyon ronda új szálloda (legalábbis a tervek alapján), amely a Clark Ádám téri foghíjtelekre épülne a Lánchíd mellett.

clark_hotel

Az is érdekes, hogy a hitelt felvevő egyik vállalkozás mögött az a kerámiagyáros és irodaház-üzemeltető Bolgár család áll, akik a Tocsik-per lezárulta után felkarolták – értsd: a Kerox Kft.-ben alkalmazták – a negyedrendű vádlottként két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt volt ÁPV-vezért, Lascsik Attilát.

A másik vállalkozás Scheer Sándor érdekeltsége, ő egyébként kivitelezőként/fővállalkozóként is érdekelt a Garancsi Istvánnal közös cégükben, nemcsak hitelfelvevőként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik