Pénzügy
Man Payment Online With Credit Card

Másfélszeresére nőtt a bankkártyás visszaélések száma

24.hu
24.hu

2016. 09. 16. 13:55

Korábban a témában:

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által negyedévente publikált pénzforgalmi táblakészlet alapján a hazai kibocsátású fizetési kártyákkal 2016 első negyedévében mintegy 7802 visszaélést követtek el. Ez több mint másfélszer annyi, mint korábban – írta az mfor.hu.

A csalások által okozott kár értéke pedig meghaladta a 270 millió forintot is, ami szintén jelentős emelkedés az elmúlt évi 162 millió forintos kárértékhez képest.

Az MNB olyan visszaélési típusokat vizsgált, mint az elveszett, ellopott kártyákkal, a hamis adatokkal igényelt kártyával, hamisított kártyákkal, továbbá internetes vásárlás, postai és telefonos megrendelés útján, illetve meg nem kapott kártyák útján, valamint az egyéb úton okozott károk száma és összértéke.

A jelentésből kitűnik még, hogy az idei negyedévben az elfogadó oldalon becsült kár értéke jóval elmaradt a kibocsátói oldalon mérttől. Ez 24,6 millió forint volt a vizsgált időszakban, ami mintegy 18 százalékos csökkenés a megelőző év ugyanazon három hónapjának 29,4 milliójához képest.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.