Pénzügy

A Cetelem bank trükközött a THM feltüntetésével, 4,5 millióra büntették

Az MNB ma közzétett határozatában 4,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a Magyar Cetelem Bank Zrt.-t a teljes hiteldíjmutató (THM) feltüntetésére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt.

A bank a fogyasztási hiteleinek reklámozása során számos esetben egyáltalán nem vagy nem feltűnően jelenítette meg a hiteltermékek költségeit összegző, a fogyasztói döntést segítő THM értékét.

Az ügyfélfogadási helyiségekben, a nyomtatott és elektronikus sajtóban, a televízióban, valamint az áruhiteleket függő ügynökként közvetítő áruházakban megjelenő 4 hirdetéstípusnál egyáltalán nem szerepelt a THM értéke.

A további 68 vizsgált reklámtípusnál pedig a THM-et a fő hirdetési szövegtől elkülönülő apró betűs részben, illetve minden más információhoz (különösen a kedvezményekhez) képest kisebb vagy azonos betűmérettel, és kevésbé feltűnő ábrázolásmóddal szerepeltették.

Az MNB két évvel korábban 10 millió forint összegű bírságot szabott ki a Cetelem Bankkal szemben a THM értékének feltüntetésére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik