Pénzügy
Budapest, 2012. június 13.
Vérmintát vesz egy háziorvos vércukorszintméréshez egy budapesti rendelõben. Megkezdõdött a cukorbetegek negyedévenkénti felülvizsgálata: akinek a vércukorszintje a két utolsó mérésnél meghaladja a 8-as értéket, annak októbertõl 100 helyett csak 50 százalékos tb-támogatással jár a korszerûbbnek tartott analóg inzulin.
MTI Fotó: Beliczay László

Bőrszárazság miatt büntetett a GVH

24.hu
24.hu

2016. 08. 31. 11:25

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Sunfleur Kozmetikai Kft. jogsértő módon, azaz megalapozatlan gyógyító hatásokkal reklámozta a Medifleur márkacsaládba tartozó több termékét.

A GVH a jogsértésért 10.000.000 forint bírságot szabott ki, és eltiltotta a vállalkozást a jogsértő magatartás folytatásától.

A hatóság szerint a cég megtévesztően hirdette a kozmetikumokról, hogy azok cukorbetegeknek ajánlott termékek, és alkalmasak a cukorbetegség tünetei közé tartozó bőrszárazság és annak szövődményei (sebes, repedezett, fekélyes bőr) megelőzésére és kezelésére.

A Sunfleur álláspontja

Cikkünk megjelenése után a Sunfleur az alábbiakat közölte lapunkkal. A Sunfleur megalapozatlannak és jogszabálysértőnek tekinti a GVH eljárását és határozatát, és bírósághoz fordulnak.

Kiemelik: a nem jogerős határozat nyilvánosságra hozatalánál súlyosan jogszabálysértő módon járt el a GVH.Szerintük a termékeik minden hazai és uniós jogszabályi követelménynek eleget tesznek, azok hatásossága a hatályos előírások alapján igazolt. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet állásfoglalása is a cég állításait támasztja alá.

A Sunfleur az eljárással érintett kozmetikai termékeire a jogszabályi kötelezettségen túl külön in vivo tesztet végeztetett szakorvosok bevonásával. A vizsgálatok eredményei alapján a termékek a cukorbetegség szövődményeként fellépő bőrszárazság megelőzése céljából használatra kifejezetten ajánlottak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.