Pénzügy

Korábbi vezetője nyerte az állami cég tenderét

24.hu
24.hu

2016. 08. 29. 14:48

Galuska János, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. volt beruházási igazgatójának cége, a GTH Holding Zrt. nyerte a 2020-ig tartó vasútépítések auditálására kiírt tendert – írta a Napi.hu.

A NIF nyílt tenderének eredménye a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A szerződés becsült ellenértéke 14 milliárd forint volt, a GTH Holding három ajánlattevő közül, mint a legolcsóbb nyerte el a munkát 11,2 milliárddal.

A nyertesnek a beruházások infrastruktúra-, energia-, valamint a pálya menti ellenőrző irányító és jelző alrendszereket kell auditálnia, nem utolsósorban azért, hogy azok megfelelnek-e az átjárhatóságnak. A szerződést a nyertessel a NIF május 20-án megkötötte, de az csak most jelent meg. A szerződés keretjellegű, a 2013-2020 közötti uniós támogatási időszak elszámolásának a végével, 2022. decemberének utolsó napján zárul.

A nyertes GTH Holding Zrt. cégjegyzői – a Céginfo.hu adatai alapján – Galuska János és Volford Sándor József. A 3,3 milliárd forintos jegyzett tőkéjű cég tulajdonosa 2013-tól a Lánchíd Kontroll Pénzügyi Tanácsadó Kft. A zrt. a múlt évet 93 millió forintos árbevétel mellett 72 milliós mérleg szerinti eredménnyel zárta.

A Lánchíd Kontroll Kft. jegyzett tőkéje 9 millió forint, egyedüli tulajdonosa pedig 2013 februárja óta Galuska János. A cégnek 2012 óta nincs árbevétele. Galuska 2006 és 2010 között a NIF Zrt.-nél vezető beosztásban dolgozott.

Korabeli sajtóhírek szerint a Lánchíd budai hídfőjénél lévő Lánchíd Palota létrehozására alakult Lánchíd Holding Zrt.-t három magánszemély, Bácsai-Nagy Ákos, Galuska János és Vincze Zoltán tulajdonolta.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.