Pénzügy

Na, ki volt a leggazdagabb amerikai elnök?

A CNBC összeszedte a valaha élt tíz leggazdagabb elnök listáját, akik közül a leggazdagabbnak félmilliárd dolláros vagyona is volt, és mindez még a 18. században.

Íme az első három, leggazdagabb elnök:

1. George Washington (1789-1797), 525 millió dollár

washington

Vagyonát főként földspekulánsként gyűjtötte össze az amerikaiak valaha élt leggazdagabb elnöke. Volt, hogy vagyona elérte az 525 millió dollárt is. Több elnöktársához hasonlóan neki is volt egy kiterjedt virginiai farmja, emellett felesége, Martha Washington is jelentős ingatlanportfóliót örökölt apjától – írta a Portfolio szemléje.

2. Thomas Jefferson (1801-1809), 212 millió dollár

jeff

Apjától több ezer holdnyi területet és több tucat rabszolgát örökölt, emellett számos politikai pozíciót is vállalat elnöksége előtt, amelyekkel szintén növelni tudta vagyonát. Ő tervezte és építette fel virginiai otthonát, a Monticellót, azonban elnöksége után nagy adósságokat halmozott fel és ez többnyire élete végéig elkísérte.

3. Theodore Roosevelt (1901-1909), 125 millió dollár

roosevelt

T. Roosevelt egy tehetős New York-i családból származott, vagyonát főként föld- és ingatlanbefektetésekből szerezte. Egyik ilyen híresebb 235 holdos ingatlana volt a Sagamore Hill, amely ma az egyik legértékesebb ingatlan Long Islanden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik