Pénzügy

Helyreigazítás

A 24.hu oldalán 2016.07.13. napján „Bankkártyások vigyázat, ez a védőtok sima pénzlehúzás” címmel megjelent cikkben közölt valótlan állításainkkal összefüggésben :

1/ Valótlanul közöltük, hogy : ,,… ez a védőtok sima pénzlehúzás”

2/ Valótlanul közöltük, hogy: “A gyorsan terjedő rémhír egyetlen célja az, hogy a megrettent kártyabirtokosok megvásárolják a cég jó pénzért árult AntiLop védőtokját”

3/ Valótlanul közöltük, hogy: “Ezzel etetnek be ”és hogy “Méretes csúsztatás ”

4/ Valótlanul közöltük, hogy: “Igaz,ehhez az NFC eszközt nagyon közel kell helyezni a kártyához – kevesebb, mint 5 cm-re. Az így leolvasott kártyaadatok (kártyaszám, lejárat) azonban nem teszik lehetővé sem az internetes, sem a fizikai környezetű fizetést.”

5/ Valótlanul közöltük, hogy:

1. kártyaadatok leolvasásával senki nem képes vásárolni, vagy készpénzt felvenni a kártyabirtokos nevében, illetve a kártyát más formában megterhelni

  1. biztonsággal kijelenthető, hogy egyérintéses technológiát használva illetéktelen személy nem tud pénzt levonni az egyérintéses bankkártyáról ”

6/ Valótlanul közöltük, hogy “Vagyis ne dőljön be nekik senki, a tok megvásárlásának nincs semmi olyan haszna, amit a cég hirdet. ”

Fenti állításainkkal ellentétben a valóság az, hogy a DoFeSEc Kft által üzemeltetett anti-lop.com weboldalon az érintéses (közismertebb nevén Paypassos) bankkártyákkal kapcsolatban megfogalmazott biztonsági rések régóta ismertek mind a biztonságtechnikai szakma, mind a bankok előtt.  Az okostelefonokkal illegálisan megszerezhető adatok, (bankkártyaszám és lejárati idő) elegendőek, hogy illetéktelenek online vásárlással megterheljék bankszámlánkat. Ezen adatlopás megtörténhet akár táskán keresztül is, hiszen a rádiófrekvenciás kommunikáció, -mellyel az adatlopás megtörténik, – keresztülhatol a táskák jellemző anyagain, mint pl : ruha, bőr, műbőr.

Az NFC eszközzel történő adatolvasás (adatlopás) 5 centiméter távolságnál jóval nagyobb távolságról is megtörténhet, hiszen ezen jelek erőssége növelhető megfelelő erősítési módszerekkel. A cég által forgalmazott termék (AntiLop bankkártyavédőtok) egy ismert, valós problémára ad preventív megoldást. Amennyiben szeretné elkerülni, hogy az érintéses bankkártyájáról hackerek ne emelhessenek le olyan információt, amelyek felhasználásával visszaélhetnek, és Önnek anyagi kárt okozhatnak, erre potenciális megoldás lehet a cég által az anti-lop.com weboldalon forgalmazott bankkártyavédőtok megvásárlása.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik