Pénzügy

Soros György az amerikai tőzsde zuhanására játszik

Soros György illegitim kitiltásokkal gáncsolja a magyar demokratikus diktatúra szárba szökkenését (Array)
Soros György illegitim kitiltásokkal gáncsolja a magyar demokratikus diktatúra szárba szökkenését (Array)

Soros György a második negyedévben visszafogott lelkesedést mutatott az aranybefektetések iránt, emellett az Amazon, az eBay és az Apple részvényeitől is inkább szabadult a neves befektető. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek benyújtott dokumentumok alapján azonban nem ezek a befektetések voltak az egyetlenek, amelyekben nem hisz Soros, az S&P 500 amerikai részvényindexet is inkább shortolta, nem is kicsit.

Soros György amerikai gazdasággal kapcsolatos aggodalmainak már az első negyedéves adatokban is hangot adott azzal, hogy több mint harmadával vágta vissza az amerikai részvénybefektetéseit, a Soros Fund Management által tartott részvénytársaságok súlya 37%-kal 3,5 milliárd dollárra esett vissza az első negyedév végére.

Ugyancsak a negatív hozzáállását bizonyította, hogy több mint megduplázta az S&P 500-at lekövető SPDR 500 ETF-re vonatkozó put (eladási) opcióinak névértékét, ami március 31-én 431 millió dollárt tett ki.

A Bloomberg szerint nem az S&P 500 az egyetlen amerikai index, amelyet a magyar származású befektető shortol, az adatok alapján a Russel 2000 indexet lekövető ETF-re vonatkozóan is 1,8 millió put opciója van, emellett 800 ezres eladási opcióval bír a bóvli kötvényeket lekövető ETF-ben is.

(Portfolio)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik