Pénzügy

Az MNB visszaállította az ENEFI részvények tőzsdei kereskedését

24.hu
24.hu

2016. 08. 01. 10:38

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn visszaállította az Energiahatékonysági Nyrt. (ENEFI) részvények kereskedését, miután a cég teljesítette tájékoztatási kötelezettségét - közölte a jegybank hétfőn.
Korábban a témában:

Az MNB a társaság részvényeinek kereskedését május 4-től függesztette fel, mert az ENEFI az április 30-i határidőig nem közölte konszolidált éves beszámolóját, és a céget 6 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

Kiemelték: az ENEFI időközben közzétette a 2015-ös pénzügyi évről készített éves jelentését, és teljesítette egyéb közzétételi kötelezettségeit is.

A jegybank tájékoztatásában arra hívta fel a befektetők figyelmét, hogy a könyvvizsgáló a kibocsátó konszolidált éves beszámolóját korlátozott záradékkal látta el. A könyvvizsgáló mindezzel azt fejezte ki, hogy a vizsgálati hatókör korlátozása vagy a vezetéstől eltérő vélemény hatása lényeges a pénzügyi kimutatásokra, de nem olyan átfogó jellegű, amely alapján a véleménynyilvánítás visszautasítása vagy ellenvélemény nyilvánítása válna szükségessé.

Az MNB közleményében emlékeztetett, hogy az ENEFI BÉT-re bevezetett részvényeire kötött egyes ügyletek kapcsán a jegybank piacfelügyeleti eljárást folytat, ugyanis a tőkepiacról szóló törvény alapján tiltott bennfentes kereskedelem, illetve piacbefolyásolás gyanúja vetődött fel. A jegybank a piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.